Volgers

vrijdag 18 februari 2022

Kattentunnel

 

Zo, hopelijk zijn jullie allemaal de storm doorgekomen zonder schade! Hier stormt het nog even door, het schijnt rond 2 uur vannacht rustig te gaan worden.

Vandaag werkte ik overdag, en er werd op het hoofdkantoor druk overlegd of en tot hoe laat de winkels zouden open blijven. Uiteindelijk werd het weerkaartje gehanteerd, de winkels in gebieden die vanochtend al code rood hadden zouden om 2 uur de deuren sluiten, de overige om 6 uur vanavond (en ik geloof dat in Limburg de winkels tot 9 uur open bleven).

Ik had al met onze districtsmanager besproken dat ik sowieso de hulpkrachten niet zou laten komen voor de avonddienst, we zouden met een paar mensen langer blijven om de winkel te draaien. Uiteindelijk gingen we dus om 6 uur dicht.

Toen was het even bedenken wat te doen, naar huis gaan, was dat verantwoord door de storm? Of langer op het werk blijven, tot de storm zou gaan afnemen? Net voor 6 uur ging de wind wat liggen, en dus besloten we naar huis te gaan. Ik heb de langste reisafstand, dus we spraken af dat ik zou appen als ik veilig thuis was gekomen, en dan hoorde ik van mijn collegaatjes graag hetzelfde terug. We zijn gelukkig allemaal veilig thuis gekomen.

En wat trof ik daar aan? Onze poes, in haar nieuwe speeltje! Ik haakte met restjes garen een kat-tunnel. Ze is niet zo'n dappere, dus ik had geen idee of ze het leuk zou vinden. Ik haakte een rij lossen, sloot die tot een rondje en haakte vervolgens in het rond met vasten. Steeds 3 draden tegelijk, 1 lichtblauwe mohair, 1 wit garen en 1 lichtblauw/grijs garen. Normaal vindt ze een bolletje wol wel leuk, maar liever speelt ze met een los draadje. Nu kwam ze steeds even snuffelen aan het haakwerk, alsof ze door had dat dit voor haar werd. Ik gebruikte 3 metalen ringen (voor dromenvangers bedoeld) om ervoor te zorgen dat de slurf open blijft staan, en naaide die aan de binnenkant vast. Ik zette het op de grond, om uit te proberen of het zou blijven staan, en wat gebeurt me? Onze poes liep door de tunnel, en nog een keer, en nog een keer! En behalve leuk om doorheen te lopen, is het ook een heerlijke slaapplek! En tijdens zo'n storm als vandaag, is het een heerlijk beschut plekje. Dat ene draadje mohair zal ook meespelen, want dat maakt het natuurlijk een lekker warm plekje.
Terwijl de wind hier nog maar weer eens een keer flink aantrekt, wens ik jullie allemaal een heel fijn weekend! Van mij mag de storm gaan liggen, niet alleen voor ieders veiligheid, maar dit is zo niet leuk voor mijn lijf (understatement van het jaar).



8 opmerkingen:

  1. Wat een weer wat het! Zover ik nu kan zien (het is nog donker buiten) is er 1 bloempot omgewaaid en gebroken. Ik was van mijn team het langst op het werk en toen ik later thuis was, heb ik ook naar mijn collega's geappt dat ik veilig thuis gekomen was. Veel takken op de weg, maar voor de rest viel het mee.

    Leuk dat je iets voor de poes gemaakt hebt. Zo heeft ze een lekker warm en veilig plekje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Anja,
    Wat een leuke kattentunnel zeg. Echt heel erg schattig. Fijn dat je veilig thuis bent gekomen, het is wat zeg met die storm. Ik hoefde gelukkig niet weg, dus bleef lekker binnen haha.
    Fijn weekend.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk idee om een kattentunnel te haken en helemaal het einde dat poes het ook nog erg leuk vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn dat je goed bent thuisgekomen. Wat een schattig plaatje van de poes in de tunnel. Ze is er duidelijk heel blij mee! Leuk idee ook om zo'n tunnel te haken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldig dat poes er door wil.
    Denk niet dat ik Lolo zo gek krijg.

    Ik was net even buiten.
    De zon scheen zo bedriegelijk heerlijk.
    Eerste stukje wandelen ging goed, maar toen kwam ik bij een open stuk, daar ging het nog zo heftig tekeer, dat ik maar de kortste weg naar huis genomen heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. fijn dat je goed bet thuisgekomen
    wat een leuk idee die kattentunnel ze heeft het erg naar haar zin zo te zien
    hier bij ons in Hellevoetsluis viel het wel mee de storm
    het was meer naar verderop den haag enzo wij sloffen hier wel vaker hoor dat we op het randje zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh, wat een leuke plek voor de poes. En al lezend kwam ik erachter dat je deze tunnel zelf hebt gemaakt! Hoe leuk is dat...
    Ja, die storm was heftig. Bij ons gleden er wat dakpannen van de schuur en ik hield mijn hart vast... Gelukkig is het bij die 5 gebleven en lagen er zaterdagmorgen al weer andere pannen op.
    Vandaag was het hier ook nog wel onstuimig, maar lang zo erg niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind hem prachtig! Wat bijzonder om gewoon zelf een kattentunnel te haken!

    BeantwoordenVerwijderen