Volgers

zondag 25 oktober 2020

weekend in de natuur

 

Uiteindelijk is het ook hier vanmiddag gaan miezeren, maar tot die tijd hebben we dit weekend veel tijd buiten door gebracht. Op de heide en in het bos, dat bij ons om de hoek ligt.
Vanuit onze woonkamer kunnen we het bos niet zien, omdat er een huis voor staat.

Het bos is prachtig, glooiend, met hier en daar dit soort grote kuilen. Daar staat nauwelijks begroeiíng en valt het licht binnen.

Uiteraard heel veel paddenstoelen tegen gekomen, ik zal jullie niet vermoeien met een blog vol foto's daarvan.
Het is heerlijk om hier te wandelen en te fietsen. 
In Zuid-Holland waren we omringd met sloten, die zijn er hier in Drenthe veel minder, maar deze loopt langs het bos, en vormt een scheiding met de landbouwgrond.
Ik fiets hier graag. Vrij uitzonderlijk voor Drenthe, loopt er langs deze weg niet een apart fietspad, maar gelukkig wordt er nooit hard gereden.
En dan thuis komen, en deze bomen zien die achter ons huis staan:
Hebben jullie ook zo kunnen genieten dit weekend?





13 opmerkingen:

 1. Hey Anja,
  Mooie foto's. Leuk om te zien. Helaas is vandaag van de natuur genieten niet veel geworden aangezien het hier best veel regende. Gisteren nog wel heerlijk een eind in de regen gelopen haha.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is fijn om zo dicht bij de natuur te wonen! En je moet inderdaad elk momentje proberen te pakken om buiten te kunnen zijn. Gezond en ontspannend!
  Ja, die sloten hier in ZH... Toen mijn broer jaren geleden verkering kreeg met een meisje van de Veluwe vond ze het doodeng om met de auto over de polderweggetjes te rijden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet er hier in het oosten juist zo aan wennen dat weilanden vaak zonder meer doorlopen tot aan de weg, zonder sloot, greppel of wat voor afscheiding dan ook.

   Verwijderen
  2. Ik begrijp dat helemaal Marlien, die sloten in ZH zijn (als je er woont en opgegroeid bent) heel normaal, en je mist ze echt hier. Maar andersom, toen een Drentse vriendin van Sanne een week bij ons in ZH logeerde vond ze het allemaal maar griezelig, we woonden aan zo'n enge polderweg, met aan beide kanten sloten! Ze begreep niet hoe wij met de honden langs de weg durfden te lopen (terwijl de berm tussen weg en sloot toch wel een meter of drie breed was!)

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Klopt! Ik houd niet van strand, of water, maar des te meer van bos en heide. Het voelt echt als een luxe, om de deur uit te lopen, de weg over te steken, en dan achter het huis van de overburen het bos in te lopen.

   Verwijderen