Volgers

zaterdag 24 oktober 2020

bloemen en planten en de natuur

Hier kan ik zo van genieten, planten en bloemen in huis! Terwijl het boeket met roosjes dat ik vorige week kocht er nog heel mooi bij staat

kwam Sanne gisteren uit haar werk met dit mooie herfstboeketje. Gekregen van haar baas, lief hè! Het staat leuk tussen onze herfstdecoraties van pompoentjes en dennenappeltjes en zo.

Wat ik enorm miste in ons huis in Zuid-Holland en in ons vakantiehuisje, waren planten. In Z-H was het huis te donker voor planten om te overleven, in het vakantiehuisje was er gewoon geen ruimte voor, daar moest elke cm praktisch worden benut.

Maar nu hebben we alle ruimte, en ik word altijd helemaal blij als ik om me heen kijk, en dit soort prachtige planten in mijn woonkamer zie staan:Het is vandaag mooi weer, droog en weinig wind, dus vanmiddag gaan we de natuur buiten lekker in, een wandeling maken door het bos en over de heide. Wat zijn wij toch een stel bofferds dat we gewoon vanuit ons huis de natuur in kunnen wandelen! Jarenlang van gedroomd, en nu zomaar gekregen!

Houden jullie ook zo van bloemen en planten? Of hebben jullie kunstplanten in huis staan (stonden in ons huis in ZH, argh, al lijken ze haast echt, ik vind ze foeilelijk!!)

Fijn weekend allemaal, vannacht een uurtje extra want we gaan weer terug naar wintertijd.  

10 opmerkingen:

 1. Ooit had ik groene vingers.
  Nu heb ik alleen nog planten die alles overleven.
  Mijn oudste heb ik al zeker 44 jaar.
  Een dikblad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zonder planten vind ik het maar saai, dus er staan planten in de vensterbanken en in de keuken twee op de kast. En het zijn gewoon echte.

  Fijn dat je er met je nieuwe huis zo op vooruit gegaan bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nog elke dag dankbaar dat we hier wonen, in een fijn huis, fijn dorp, met de natuur om de hoek. Ook bij mij planten boven op de keukenkastjes.

   Verwijderen
 3. Een huis zonder planten en bloemen is zo sfeerloos vind ik.
  Ik geniet ook heel erg van alle planten die hier staan. Nu valt
  er niet veel meer te halen in de tuin, maar ik vind het
  heerlijk om 's morgens vroeg verse bloemen naar binnen te halen.
  Helaas zijn door de harde wind de laatste dahliaplanten kapot
  gewaaid.

  Fijne zondag samen!
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plukken uit je eigen tuin, heerlijk lijkt me dat! Wat jammer dat de dahlia's kapot zijn gewaaid.
   Jij ook een fijne zondag!

   Verwijderen
 4. Vroeger had ik veel planten. Nu ben ik het weer aan het opbouwen... steeds een nieuwe erbij, want ècht: het maakt het voor mij veel gezelliger.
  Wat staan die van jou er mooi bij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn familie zei vroeger dat ik geen groene vingers had, maar het is toch nog goed gekomen met me, mijn planten staan er zeer tevreden bij!

   Verwijderen
 5. Mooi planten en bloemen. Ik ben dol op planten en bloemen. Er staan bij ons thuis ook redelijk wat planten en ik neem regelmatig voor mijn moeder een bloemetje mee, zo kan ik er zelf ook van genieten haha.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelijk heb je, zo geniet ik nu ook mee van het boeket dat Sanne kreeg!

   Verwijderen