Volgers

maandag 7 september 2020

Tweede trui van Lana Grossa McWool

 
Toen ik vorige week de groen/roze trui af had, bleef er nog heel wat over van de Lana Grossa McWool Cotton Mix 130 (sorry, ik heb de naam ook niet verzonnen 😀).

Ik had 6 bollen lichtgroen, 6 donkergroen, 2 roze en 1 blauw gekocht. Volgens Lana Grossa zijn er voor een trui zo'n 10 bollen nodig. Maar omdat ik met meerdere kleuren wilde werken, en nog niet precies in mijn hoofd had hoe dan precies, kocht ik er in totaal 15.

Het garen mag dan een raar lange naam hebben, het is een heerlijk garen.
Samenstelling is 50% katoen en 50% acryl.
Ik verwacht dan ook niet dat een trui van dit garen jarenlang zal mee gaan, maar voor € 2,95 per bol vind ik dat ook geen probleem. Heel eerlijk gezegd, het voelt aan als zacht katoen, dus die samenstelling (met acryl!) viel mij pas thuis op.

Omdat ik nog zoveel garen over had, en de trui die ik had gebreid echt heerlijk draagt, besloot ik om de overgebleven bollen te houden (ik kocht er ook nog 2 blauwe bij...😏). En zo kon ik een tweede trui breien.

De basis is hetzelfde, van boven naar beneden gebreid met raglan mouwen. Bij deze tweede heb ik een langer halsboord gebreid, en dat omgeslagen en vast genaaid.

En zo heb ik er 2 fijne truien bij. Zelfs op deze bewolkte dag komen de kleuren veel feller over dan ze zijn. Vooral het lichtgroen.
Hm, zelfs binnen krijg ik de kleuren niet goed op de foto.
Ik heb alleen nog roze garen over. Dat komt vast nog wel een keer van pas.
Per trui heb ik 8 bollen gebruikt. Dus nog geen 24 euro voor een heerlijke trui. En natuurlijk niet te vergeten het plezier dat ik weer heb gehad tijdens het breien/ontwerpen gaandeweg!

Wat wordt mijn volgende project? Ik heb nog een trui op de pennen staan. Of eigenlijk: op de rondbreinaald. Die begon ik vorig jaar, of nee, ik denk het jaar daarvoor zelfs al. Ook dat wordt een streeptrui, die brei ik met een dubbele draad mohair. Heerlijk warm, maar dat is ook de reden, waarom ik het project ergens vorig jaar in de lente had neergelegd, daar zou ik in het najaar wel mee verder gaan.
Toen volgde de verhuizing in augustus, en de maanden daarna zijn we best druk bezig geweest met het huis naar onze zin maken. Ook zeker een hobby van me! En zo is die trui blijven liggen.
Misschien ga ik daar wel aan verder breien. Of ik zet een nieuw paar sokken op. Of misschien iets voor de herfst maken? Pompoentjes misschien? Ik zie wel, net waar ik zin in heb. En jullie gaan het natuurlijk vanzelf hier weer zien.

Fijne week!
10 opmerkingen:

 1. Totaal verschillend, maar ook weer erg leuk.Zo heb je voor
  de komende tijd al weer 2 mooie truien en ook nog eens voor
  een relatief laag bedrag.
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, bewust heel verschillend, ze zijn tenslotte ook al van hetzelfde materiaal en grotendeels dezelfde kleuren.

   Verwijderen
 2. Echt hele mooie truien en wat brei jij snel!. Ik houd ook altijd wol over, misschien moet ik me ook eens aan zo'n strepentrui wagen, dan kan ik mooi eens iets opmaken want de berg met restanten blijft hier maar groeien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snelle breien had ik nooit door, tot ik vorig jaar voor het eerst meedeed aan de Sock Madness. Daarbij ga je alleen door naar de volgende ronde als je op tijd je sokken af hebt. En terwijl anderen hele dagen zaten te breien en ik alleen wat uurtjes op de avond had, kwam ik verbazingwekkend ver! Ik vind kleding in 1 kleur, bijvoorbeeld een kabeltrui, prachtig, maar zo ontzettend saai om te breien, dus ik werk liever met meerdere kleuren. Ik probeer mijn voorraad zo veel mogelijk op te maken, en dan voortaan per project garen aanschaffen.

   Verwijderen
 3. tis weer een prachtige trui geworden !!

  BeantwoordenVerwijderen