Volgers

zondag 30 augustus 2020

sterke sokken

Superba Las Vegas Superwash

Een sokkengaren met een glittertje erin. Een paar jaar geleden besloot ik om er geen sokken van te maken, maar een shawltje. Door het glittertje goed geschikt voor de feestdagen.

 Maar, dat glittertje is metaalachtig, en dat is niet erg comfortabel rondom je nek.

Bovendien, hoe leuk ik shawls en omslagdoeken ook vind, dragen doe ik ze nooit!

πŸ‘žπŸ‘žπŸ‘žπŸ‘žπŸ‘žπŸ‘žπŸ‘žπŸ‘žπŸ‘žπŸ‘žπŸ‘žπŸ‘žπŸ‘žπŸ‘žπŸ‘žπŸ‘ž

Wij zijn verplicht veiligheidsschoenen te dragen op ons werk. Ik heb een tijdje terug nieuwe werkschoenen gekregen. Helaas bestaat het merk dat we jarenlang droegen niet meer. De kleinste maat die ik nu nog kan bestellen is 37, bij het oude merk was dat 36. Met mijn maatje 35 betekent het dat ik nu echt teveel ruimte heb in mijn schoenen, waardoor mijn voeten schuiven in de schoenen. En daar kunnen sokken niet tegen!!!

Ik draag sowieso bijna alleen maar met de hand gebreide sokken, maar met de hittegolf laatst leken dunne, gekochte sokjes me wel wat. Nou, elke dag kwam ik thuis met gaten bij mijn tenen! Maar ook in met de hand gebreide sokken die al wat ouder waren, en waarvan het garen dus al wat dunner was geworden, vielen gaten.
Balen natuurlijk! Maar ach, je kunt alles altijd negatief bekijken maar ook positief! En dat laatste probeer ik altijd te doen. Dit betekende dat ik weer los kon met sokken breien πŸ˜‰

Ik besloot het shawltje uit te halen, en het garen te gebruiken voor sokken. Met het metaalachtige glittertje erin, verwacht ik dat dit paar goed zal blijven in mijn werkschoenen.

Niet moeders mooiste paar, maar dat hindert niet, in mijn werkschoenen en onder mijn broek, is er niemand die ze ziet.
7 opmerkingen:

 1. oww ik draag mijn omslag doek vaak hoor.. gewoon even omslaan om de kippen te voeren of iets uit de schuur te halen en savonds op de bank zodat de kachel nog niet aan hoeft..
  maar je hebt er weer supergave sokken van gemaakt.. hoezo niet moeders mooiste?? ik vind ze leuk .. mooi zelfgestreept !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk te gek voor woorden dat je op twee maten te grote schoenen moet lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, als iets nu eenmaal niet te koop is, houdt het op. Ik ben gewend aan 1 maat te groot, dikke sokken lost een heel eind op. Twee maten is lastiger, dan moet ik 3 paar sokken over elkaar aan doen of zo, is ook niet erg comfortabel.

   Verwijderen
 3. Ik vind je sokken leuk geworden en hoop dat ze bijdragen aan een comfortabele werkdag. Wel raar dat je geen schoenen in je eigen maat kunt bestellen. Wij hebben op het werk ook bedrijfskleding met bijpassende schoenen, maar als vast staat dat je die schoenen niet kunt dragen dan kun je zelf een paar kopen die je dan vergoed krijgt. Wel binnen een bepaald bedrag, maar daarvoor kun je dan wel schoenen kopen die goed passen. Informeer eens bij de arbocoordinator van het bedrijf. Want lopen op te grote schoenen geeft een risico van vallen en een valpartij op het werk is een bedrijfsongeval en dat moet elke werkgever vastleggen en rapporteren. Dus wie weet kun je dan wel passende schoenen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij mogen ook zelf schoenen kopen (met een maximum aan vergoeding), en er is echt serieus gezocht hoor, maar er zijn gewoon geen veiligheidsschoenen maat 35 te koop die aan de eisen voldoen. Het is dus niet dat mijn werkgever niet wil meewerken.

   Verwijderen
 4. Ken je misschien mensen die familie of relaties hebben in Spanje, Portugal of ItaliΓ«? Daar is maat 35 heel algemeen. Ik ontmoette een keer een vrouw die op vakantie in Portugal heel wat schoenen kocht omdat er keuze was in haar maat 35.

  BeantwoordenVerwijderen