Volgers

zaterdag 8 augustus 2020

8 augustus en Super Soxx

 Ongelooflijk, wat is de tijd snel gegaan. Het is vandaag precies een jaar geleden, dat ik de sleutel van mijn huis kreeg. Wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar. Het huis bevalt ons heel goed, we wonen in een rustig buurtje in een fijn dorp. We hebben het er erg naar onze zin.

De afgelopen weken ging ik opeens snel door mijn voorraad sokken. Ze waren gewoon op, en er vielen gaten in, die niet meer waren te repareren. Tijd dus om wat nieuwe sokken te breien. Donderdagavond zette ik bovenstaand paar op, gisterenavond breide ik verder. Een heerlijk garen om mee te breien.

Het garen is Lang Yarns Super Soxx. Ik kocht het 2 jaar geleden, bij Bastelkiste in Luxemburg-Stad.En maakte er regelmatig plannetjes mee, bijvoorbeeld tijdens de Sock Madness. Maar steeds was het dan toch net niet passend bij dit garen. Ik had al wel de bol gesplitst in 2 gelijke delen, zodat ik er twee sokken tegelijkertijd mee kan breien.

Ik vond bij Sierra een leuk patroontje, eenvoudig, maar met een leuk resultaat, net genoeg om het breien niet saai te laten zijn. Je breit 3 toeren 2re 2av en dan in de 4e toer zorg je voor dat kabeltje. 

Dat doe je zo:insteken in 2 steken, alsof je ze recht gaat samenbreien, sla de draad om en haal door, maar laat de steken op de linkernaald staan. Dan steek je de rechternaald in de rechter steek van de twee, draad omslaan, doorhalen, en dan beide steken af laten gaan. Klinkt ingewikkelder dan het is hoor.

Ik vind het een grappig resultaat geven, weer eens net wat anders, zonder heel veel tel- en/of denkwerk. Heel geschikt dus om tijdens deze hittegolf mee bezig te zijn. 

Voor mij is het deze dagen genieten, maar af en toe een spier die verkrampt, over het algemeen zijn mijn spieren nu soepeler en minder pijnlijk. En ik bof, want ik ben het hele weekend vrij! Dus dat wordt lekker genieten van het mooie weer in de tuin.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend, geniet van het mooie weer (of sterkte als je er niet tegen kunt). Wees verstandig en ga niet naar drukke stranden of andere plaatsen waar veel mensen samenkomen. Velen van ons mogen het dan zat zijn, al dat "gedoe" rondom Corona, we zijn er helaas nog niet vanaf, en ik denk dat we er nooit echt vanaf zullen komen, maar als er eenmaal een goed werkend vaccin is, zal het waarschijnlijk vergelijkbaar worden met de griep. Tot die tijd moeten we alert blijven. Stay home, stay safe!


11 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie het zo naar je zin hebt.
  Wat vliegt de tijd dan he.

  Mooi garen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan de ene kant voelt het nog helemaal niet als een jaar, aan de andere kant is er het afgelopen jaar zoveel gebeurd, dat het juist "maar" een jaar is. Sanne had vanmorgen precies hetzelfde: hé, het is 8 augustus, dus het is vandaag een jaar geleden dat we de sleutel kregen!
   Het garen breit heerlijk op, en er zitten meer verschillende tinten groen en blauw (bijna paars!) in dan op de bol te zien was. Vanavond lekker verder breien, ik ben de benen aan het breien, dus die paar kan ik binnenkort dragen.

   Verwijderen
  2. Herkenbaar, voor mij zijn die tweejaar omgevlogen (behalve de laatste maanden) en toch lijkt het een eeuwigheid.

   Verwijderen
  3. Jouw leven is dan ook wel heel erg veranderd (in z'n verdeel!) Je vorige woonplaats is nu gelukkig een slechte herinnering uit het verleden.

   Verwijderen
  4. Is best hard werken hoor en ook niet altijd even makkelijk.
   Zeker nu alle sociale activiteiten plat liggen, merk ik dat ik wel veel mensen "ken" maar zo oppervlakkig dat ik van vrijwel niemand meer wat hoor of zie.

   Verwijderen
  5. Verdeel (autocorrect) ik bedoelde natuurlijk voordeel. Ik begrijp wat je schrijft. Zelf heb ik er geen moeite mee, maar ik zie natuurlijk honderden en honderden mensen tijdens mijn werk elke dag, ik vind het juist wel lekker dat ik 's avonds niets "verplicht" ben, en behalve een fijne wandeling of fietstocht in de natuur, lekker thuis kan blijven.

   Verwijderen
  6. Dat kan ik me voorstellen, maar die optie heb ik niet.

   Verwijderen
 2. Een jaar alweer! Dat is zeker snel gegaan. Fijn dat jullie ondertussen zo goed gesetteld zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen we nog in het vakantiehuisje zaten, kenden we dit dorp al wel, en zeiden we regelmatig tegen elkaar, dat het ons heel leuk leek om daar te kunnen wonen. En het bevalt prima!

   Verwijderen
 3. leuk patroontje en dit kabeltje onthou ik even.. das zo makkelijk te breien !
  heerlijk dat het weer een jaar is dat jullie je eigen thuis hebben !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na een half jaar in een caravan, en daarna 7,5 jaar in een klein vakantiehuisje, was het een verademing om weer in een gewoon huis te wonen, en daar genieten we nog elke dag van.
   Zeker een makkelijk te breien kabeltje, net even anders dan "gewoon saai" tricotsteek.

   Verwijderen