Volgers

dinsdag 28 juli 2020

even tussendoor

Allemaal reuze bedankt voor het meedenken, hoe ik de strepen in de trui zal gaan maken.
Ik ben er nog niet verder mee gegaan, eerst even met wat andere dingetjes bezig geweest.
Zo'n anderhalf jaar geleden heb ik voor Sanne een vest gebreid (ik kon even geen foto vinden waarop het hele vest staat dus maar even een foto van toen ik nog aan het breien was). Ik gebruikte Julia garen van Zeeman. Sanne had dat garen zelf uitgekozen. Het is goedkoop garen, en dat zie je eraan af, het pilt behoorlijk. Maar het is wel heerlijk zacht garen. Het is dus echt zo'n vest om aan te trekken als je een beetje grieperig op de bed hangt of zo.
Ons poezenkind vindt het een geweldig vest! Als Sanne het aan heeft, gaat ze snel bij haar op schoot zitten, en dan gaat ze "deeg knepen". Ken je dat? Met de voorpootjes kneedt ze in het vest.
Ik had nog 2 van die bollen liggen.
En een restantje vergelijkbaar, groen garen.
Dus gisterenavond nam ik een stel dikke breipennen (nummer 7) en een bol Julia, en ik breide een kneedlapje voor haar. Gewoon allemaal rechte steken.
En het is goedgekeurd! Jullie zien, als je goed kijkt, al wat lusjes, want ze heeft vandaag haar lapje in gebruik genomen. Er zit minder dan een bol in.  Geen idee hoe lang het mee zal gaan, maar ik heb dus nog genoeg garen over, om nog 2 van deze lapjes te kunnen maken.

19 opmerkingen:

 1. Wat lief!
  Heb ik nou helemaal gemist dat jullie gezinsuitbreiding hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet gemist, ik had het hier nog niet verteld. Afgelopen zaterdag hebben wij een echte lieverd opgehaald uit het dierenasiel. Ze wordt geschat op 5 jaar, al lijkt ze ons jonger, en ze was daar terecht gekomen na vermoedelijk een aanrijding, met o.a. 2 gebroken kaken. Ze is geopereerd en inmiddels helemaal hersteld, maar omdat ze niet was gechipt en niemand naar haar op zoek bleek te zijn, kwam ze beschikbaar voor adoptie.

   Verwijderen
  2. Och arm beestje.
   Fijn dat ze weer een warm nest heeft nu.

   Verwijderen
  3. Ze loopt rond alsof ze hier al jaren woont, en ons ook al jaren kent. Echt een schatje.

   Verwijderen
 2. Ps gefeliciteerd met het komende herstel van jullie openbaar vervoer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie krijgen weer een bus en bushaltes in het dorp.

   Verwijderen
  2. Nou, dat wist ik dus nog niet. Heb er ook geen belang bij, want ik maak geen gebruik van het OV. Woon-werkverkeer is namelijk niet mogelijk, gezien de tijden dat het OV rijdt, en de openingstijden van de winkel waar ik werk. Ik vraag me af of er echt veel gebruik van gemaakt zal worden, de haltes aan de rand van het dorp voldoen voor de meeste mensen.

   Verwijderen
 3. Wat fijn, dat de poes bij jullie weer een echt thuis heeft
  gekregen.Altijd spannend een nieuwe poes in huis, maar zo te
  lezen gaat dat prima bij jullie. Is de andere poes er niet meer
  of heb je er nu 2? Wat een goed idee, dat lapje, ik heb ook zo'n
  trappelpoes, maar liefst op schoot niet echt lekker.
  Veel plezier met het nieuwe gezinslid
  Betsy


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat buitengewoon goed met haar, ze loopt hier rond alsof ze er al jaren woont! Alleen naar buiten gaan is nog wel een dingetje (had onze andere poes ook, die wilde pas naar buiten als we haar hadden aangelijnd). Deze is aangereden, dus buiten is eng. Maar vanmiddag waagde ze het erop, stapte pootje voor pootje over de drempel, maar verder liep ze niet. Komt vanzelf!

   Verwijderen
 4. Ik hoorde juist dat er grote behoefte aan is en dat men er jaren voor gevochten heeft om de bus weer door het dorp te krijgen.
  (Ik blijk nog een blogger daar te kennen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me voorstellen hoor, veel ouwetjes in het dorp, voor wie de bushaltes aan de rand van het dorp een flink eind lopen is, vanaf hun woning.
   Grappig, ik ben dus niet de enige blogger in het dorp!

   Verwijderen
  2. Nope,misschien ken je haar zelfs wel.

   Verwijderen
  3. In mijn hokkie? Ik ken haar niet persoonlijk, het dorp is best groot eigenlijk.

   Verwijderen
  4. Mijn hokkie ken ik niet.
   Als ik het blog noem verraad ik waar je woont.

   Verwijderen
 5. watskeburt met de vorige poes ??? fijn dat je weer een lieverd geadopteerd hebt !!! ze zal het reuze naar haar zin hebben bij jullie !
  helemaal nu je zachte lapjes voor haar breidt ! leg je deze in de mandje of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze Noor is begin mei overleden, ze was oud en haar lijfje was op. Ze heeft niet geleden, maar alles werd steeds een beetje moeilijker voor haar. En op een avond hadden we wel door, dat ze niet lang meer te leven had. Ik ben die nacht bij haar gebleven, en ze is heel rustig weggezakt. Eerst lag ze nog te dromen, toen sliep ze heel rustig verder, en haar ademhaling werd steeds oppervlakkiger, totdat die op hield. Geen pijn, geen doodsstrijd. Ze heeft een mooi plekje gekregen in de tuin. En we hebben even de tijd genomen, om het te verwerken.

   Verwijderen
  2. Dat lapje had ik bedoeld voor in haar mandje, maar zij vindt het een heel erg leuk speeltje! Ik had bewust de draadjes niet weggewerkt, want ze speelt graag met draadjes. Ze sleept het achter zich aan, gooit het in de lucht, speelt met die einddraadjes, of ligt er lekker tegenaan te knuffelen.

   Verwijderen
  3. Zit naar woorden te zOeken, maar het lukt niet helemaal.
   Wat mooi dat het zo natuurlijk met Noor is gegaan.
   Geen moeilijke beslissingen.
   Maar wel een gemis.

   Verwijderen