Volgers

vrijdag 17 juli 2020

breiwerk uithalen....

Haha, volgens val ik in herhalingen. Of eigenlijk, ik herhaal mezelf steeds, want opnieuw ga ik breiwerk uithalen.
Gisterenavond lekker aan mijn nieuwe trui zitten breien. Met een dikke naald en dik garen gaat het heel snel:
Toen ik het breiwerk gisterenavond oppakte, was het zo:
Net ging ik op de bank zitten, pakte mijn breiwerk op, hm, dat ziet er eigenlijk best wel breed uit.
Maar het is zo lastig te zien als het op een rondbreinaald zit, dus even een draad door de steken, en dan kan ik het passen. Nou, veeeeeel te breed!
Volg ik eens keurig een patroon (dat is vrij uniek voor mij, meestal bedenk ik iets zelf, of pas ik een patroon breiende-weg flink aan)!
Dus ik ga het weer uithalen tot waar ik gisteren begon, en dan ga ik onder de armsgaten geen extra steken opzetten. Heb dat net even met een paar grote steken uitgeprobeerd, en dan lijkt de maat goed te zijn.
Dus: ik zit vanavond weer lekker te breien. Wordt vervolgd....

Iedereen een fijn weekend gewenst, het weer lijkt mee te werken.

5 opmerkingen:

 1. Het houdt je in elk geval van de straat Anja, mooie kleuren
  heb je gekozen hoor.Ik ken het garen niet, maar het ziet er
  goed uit op de bolletjes.
  Succes met breien, ik kijk uit naar het vervolg!
  Fijn weekend,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nou, vandaag was ik de hele dag onderweg. Maar vanavond een lekker vrije avond gepland staan, lekker verder met dit heerlijke garen.
   Jij ook een fijn weekend!

   Verwijderen
 2. Haha, we zijn het al een beetje gewend van je... Maar je hebt gelijk hoor, als het je niet bevalt dan draag je het niet of het blijft onaf liggen. Ik zeg ook altijd 'even korte pijn en dan ben je het zò vergeten.."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ach ja. Ik verbaas me er wel eens over, dat ik zo zelden op blogs lees over mislukte projecten, of uithalen van werk dat je niet bevalt. Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die dat doet. Maar ach, op veel blogs zie ik alleen projectjes die af zijn, zonder foto's van het gaandeweg breien/haken, dus misschien willen de meeste bloggers alleen geslaagde projectjes laten zien. Terwijl ik het juist zo leuk vind om het proces te zien, zoals je bijvoorbeeld op Ravelry wél ziet.

   Verwijderen
  2. Oh, en eigenlijk doet het me helemaal geen pijn om iets uit te halen. Ik heb plezier gehad tijdens het maken, en dat hoop ik met hetzelfde garen nog een keer mee te maken. Dubbel plezier dus!

   Verwijderen