Volgers

zondag 17 november 2019

gas en electriciteit

Ik liet jullie laatst mijn nieuwe gasfornuis zien. We zijn er heel blij mee! 
Koken op gewoon aardgas in plaats van propaan/butaangas van de camping, scheelt een stuk. 
Alles wordt veel sneller en gelijkmatiger gaar. 
We maken ook heel veel gebruik van de oven. Zuiniger in verbruik dan gas, en je kunt heerlijke ovenmaaltijden maken.
Sanne houdt ook erg van bakken. Het kleine camping-oventje dat we in ons vakantiehuisje gebruikten, was lastig in gebruik. Nu we deze mooie oven hebben, word ik bij thuiskomst regelmatig verrast met lekkers wat Sanne heeft gebakken, zoals gisteren:

Hm, heerlijke muffins (er waren er meer, maar die aten we gisteren al lekker op!)

We gebruikten nog een fluitketel om water te koken voor thee (en koffie voor mij).
Maar het is voor ons goedkoper om waterkoker te verwarmen met elektriciteit dan met gas.
Ik ben heel blij dat er zonnepanelen op mijn huis liggen, want tot nu toe winnen we elke week meer stroom terug, dan we verbruiken!
Dus ging Sanne op het www op zoek naar een waterkoker. Die moest aan bepaalde vereisten voldoen, er werd gekeken naar energieverbruik, er moest een waterontharder in zitten en als het even kon liefst een kleur die in ons nieuwe interieur past 😀.
Gelukt! Sinds gisteren de trotse bezitter van deze beauty. En die kostte helemaal niets!!! Nou ja, wat tijd, maar geen geld!
Hoe we dat deden? 
Zoals jullie weten vul ik enquetes in, bij Kantar en Euroclix, maar de eerste stuurt maar een enkel onderzoek per maand op, en bij de tweede gaat het sparen Sanne niet snel genoeg.
Ze vond diverse apps, probeerde ze uit, maar ook daar waren de verdiensten minimaal. Tot dat ze er eentje vond, waar je, ongeacht de lengte van het onderzoek, € 0,50 per ingevuld onderzoek krijgt. En dat ging snel, met 2-3 enquetes per dag! Ze wilde nieuwe oortjes voor aan haar laptop, en die had ze heel snel verdiend. Je krijgt het geld niet uitbetaald op je rekening, elke 10 euro kun je laten omzetten in een kortingscode bij de bekende dikke meneer. 
We vulden allebei enquetes in. Vooraf staat er hoe lang het onderzoek duurt, bij 15 minuten kun je hem dus gewoon laten voor wat het is, bij 2 of 3 minuten is die 50 eurocent snel verdiend.
En zo spaarden we in vrij korte tijd 60 euro bij elkaar!
We bestelden 2 artikelen, deze waterkoker, die gisteren werd bezorgd, en nog een apparaat voor in de keuken, die later deze week wordt bezorgd.
Die laat ik jullie dan wel zien.

Ik vind het heel leuk om op deze manier aan onze spulletjes te komen. Zo'n onderzoek vraagt weinig tijd, en tegenwoordig verkoopt de dikke meneer zoveel meer dan boeken, we kunnen de komende tijd zo fijn ons huishouden aanvullen, zonder dat het ons geld kost.

Wat ik wel heel goed vind aan dit bedrijf, is dat ze steekvragen in de enquetes stoppen. Dan staat er dus opeens een vraag tussen zoals: om er zeker van te zijn dat u de vragen echt leest, moet u hieronder "absoluut niet mee eens" aanklikken. Mensen die domweg maar iets aanklikken, om zo snel geld te verdienen maar niet serieus antwoord geven op de vragen, vallen zo heel snel door de mand, en worden dan geblokkeerd voor verdere onderzoeken. Terecht, want de vragen worden tenslotte niet voor niets gesteld, er zit best wat werk in het samenstellen van die onderzoeken, dan mogen de bedrijven ook eerlijke antwoorden terug verwachten.

Vul jij wel eens vragenlijsten in? En zo ja, waar doe je dan aan mee?

9 opmerkingen:

 1. Ik heb dat nog nooit gedaan maar eigenlijk is het best leuk. Welke site hebben jullie nu gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij doen mee met een onderzoek waarbij ons internet gebruik gemeten wordt. Doen we al jaren. Levert ons elke maand een paar bonnen op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een mooie manier, hoef je helemaal niets voor te doen! Ik denk dat er veel weinig daarover wat paranoia zijn, zo van "dan weten ZE alles van mij", maar daarover zou ik me niet druk maken, ik zoek geen rare of criminele dingen op, en dat gebruik kan toch al worden gemeten.

   Verwijderen
 3. GfK heb ik ook geinstalleerd, houdt internetgebruik in de gaten en ik krijg er enquetes van en Panel= en euroclick doe ik ook. De laatste weken nog een paar geprobeerd maar die waren onprettig om in te vullen.
  Het vervelendste is dat je soms eerst 10 vragen moet beantwoorden en dan toch buiten de doelgroep valt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat tref ik bij de vragenlijsten van Euroclix nogal vaak, bij de app waar ik nu bij heb gespaard is me dat een paar gebeurd, maar na maximaal 3 vragen, dat vind ik begrijpelijk.

   Verwijderen
 4. Dank je voor de tip. Ik heb me vandaag gelijk aangemeld en de eerste enquĂȘte ingevuld. Zo verdien je toch af en toe iets bij, leuk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, leuk dat ik er iemand mee kan helpen, succes gewenst!
   Bij Euroclix kan iemand zich via een link (zie hier rechts) aanmelden, dan krijg ik er ook een beetje voordeel van, dat is bij Q.T. niet.

   Verwijderen