Volgers

maandag 27 mei 2019

sokken breien

Vorig jaar, tijdens onze vakantie in Luxemburg, kocht ik een bol Lang Yarns Twin Soxx.
Zaterdagavond pakte ik die bol, om een paar sokken te gaan breien.
Nu even niet volgens een patroon, nou ja, ik gebruik wel een patroontje, maar niet zo ingewikkeld als de Sock Madness sokken.
Dit was het begin:
SSSAAAIII!!!
Terwijl dit de afbeelding is op het bandje.
En dit is de bol:
Ik heb nog even overwogen om het saaie gedeelte eruit te knippen, maar dat blijkt eigenlijk best veel te zijn. Als je goed kijkt op het plaatje van de sok, zie je dat de vrolijke kleurtjes pas ergens bij de enkel beginnen.
Dus zondag ging ik maar gewoon door met breien. De volgende kleur was groen, dus de saaie kleurtjes waren over. Daarna blauw en dan paars, jippie, mijn lievelingskleur!
En wat blijkt? De sokken worden alles behalve saai:
Aan het einde van de voet weer grijs en bruin, maar dat valt voor een groot deel onder de voet, bij de hiel:
En nu weer bij het been lekker vrolijk door met blauw en paars!
Ja, dat wordt wel een leuk paar sokken, denk ik zomaar.

Het garen kende ik alleen van naam. Het is van Lang Yarns, dit is Twin Soxx. En zoals jullie zien, het garen doet haar naam eer aan, want hiermee brei je heel gemakkelijk een paar identieke sokken. Een 1-eiëge tweeling dus!
Ik vind het een prettig garen om mee te breien, goed getwijnd, waardoor je niet in de draad steekt, maar toch lekker soepel garen. Het voelt ook best stevig aan wat ik bij sokken toch wel erg belangrijk vind. Drops Fabel is om die reden bij mij afgevallen, dat garen is heerlijk zacht om mee te breien, maar niet stevig genoeg naar mijn zin. Al gauw dunne plekken bij de grote teen, bal van de voet en de hiel.
Samenstelling is ook heel standaard voor sokkenwol: 75% scheerwol en 25% polyamide.

Vanavond ga ik maar weer lekker wat naaldjes verder breien, door de streepjes breit het heel snel. Dan heb ik deze week nog weer een fijn paar sokken erbij.

8 opmerkingen:

 1. Hele mooie kleuren vind ik, en zo'n paar eenvoudige sokken is ook wel weer eens lekker om te breien. Goed voor de ontspanning!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk ontspannend is het om een eenvoudig paar sokken te breien, zonder steeds een schema erbij te hoeven pakken.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ja mooi he! Ik vond het op de bol zo leuk, en nu ik ermee aan het breien blijkt het garen nog leuker dan verwacht! En doordat je steeds benieuwd bent naar het volgende kleurtje, breit het ongemerkt erg snel.

   Verwijderen
 3. worden weer een prachtig paar sokken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben nu toe aan de boordjes breien, dus ze zijn bijna klaar, en ze zijn een stel vrolijke kniekousen geworden. Foto's later deze week.

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Nee, ze zijn leuker geworden dan ik tijdens het breien verwachtte.

   Verwijderen