Volgers

donderdag 2 mei 2019

Inky Madness

De sokken uit ronde 3 van de Sock Madness heten Inky Madness.
We hadden nodig: ongeveer 100 gram sokkenwol en 48 kralen.
\
Dit keer een patroon dat vanaf de teen wordt gebreid, gebruik makend van Judy's Magic Cast-on.
Dit is de manier waarop ik altijd mijn sokken opzet, daar was ik blij mee!

Heel eerlijk, dat was dan ook bijna het enige waar ik blij van werd, met deze sokken!
Ik vind het patroon eerlijk gezegd veel te druk! Kabels en lace samen, naast elkaar, vind ik teveel van het goede. Maar, je leert er wel weer wat van!
De sokken zijn uiteraard weer gemaakt volgens voorgeschreven maten. En dus te groot voor ons (alhoewel het me dit keer mee valt hoe weinig ze eigenlijk te groot zijn!).
(mocht je je afvragen hoe ik de foto hierboven nam: ik zat op een eetkamerstoel, voetjes op tafel (met een deksel van een doos eronder voor het contrast), benen wijdbeens houden, terwijl dochterlief van bovenaf een foto maakte)

Vorige week maandag aan de sokken begonnen. En zondag waren ze af!
Dus 6 dagen nadat ik ermee begonnen was, breide ik er alweer een eind aan. En eerlijk gezegd, dat was sneller dan verwacht! Want zoveel kabel- en lacewerk elke toer, dat schiet niet op! Ik brei tenslotte in de vrije uurtjes die overblijven naast mijn baan en huishouden.

Met het kunstlicht lijken de sokken wel roze! Maar ook bij daglicht in het zonnetje komen de kleuren niet tot hun recht.
 
Dat is al wat beter, de linkersok (voor jou als kijker dus de rechtersok) lijkt nog het beste op de juiste kleur. Het is echt tomatenrood.

Hier kun je goed de kralen langs het boord zien. 
Ik had nog nooit kralen gebruikt in een breiwerk, het beviel me heel goed, en ik vind het verbijsterend hoe makkelijk je dat kunt doen. Dat zal ik vast een keer in de toekomst gebruiken bij een trui of vest. Maar in deze sokken vind ik het niet leuk staan. Het lijkt haast wel of men dacht "er moeten ergens kralen verwerkt worden, dan doen we dat maar bij dit patroon".
Niets ten nadele van de ontwerpster hoor, smaken verschillen nu eenmaal.
Uiteraard aten we dit weekend ook oranje tompoucen, ter ere van de verjaardag van onze koning.
Ik moest werken die dag, normaal altijd een drukke dag in de winkel, maar dit keer helemaal niet!
Ik heb een paar jongens zelfs eerder naar huis laten gaan, omdat we het werk met een kleinere groep ook prima aan konden. En de heren vonden het helemaal niet erg zich vroeger in de feestdrukte van koningsdag te kunnen begeven.
Dit is wat er overbleef van 2 bollen garen van elk 50 gram: totaal 12 gram.

Inmiddels zijn de sokken goedgekeurd en ben ik in de Sock Madness door naar ronde 4!
Wie had dat nou gedacht, toen ik me aanmeldde om mee te doen?
Ik in elk geval niet!

9 opmerkingen:

 1. Ik vind ze heel mooi met die patronen en kralenrandje. Zonde om schoenen eneen broek bij aan t doen. Echte zit en showsokken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Maar om nou zonder broek aan een beetje stil te gaan zitten is ook zo wat😉

   Verwijderen
 2. Wat mooi gemaakt! Bijna zonde om ze onder een broek te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga ze niet onder een broek stoppen, ik ga ze uiteindelijk uittrekken! Toen het patroon uitkwam had ik direct zo mijn bedenkingen, en het resultaat is helaas geworden wat ik al verwachtte: veel te druk naar mijn smaak (en die van mijn dochter).
   Ik ga eerst alle 7 rondes breien, dan aan het einde alle sokken van deze Sock Madness bij elkaar op de foto zetten, en dan zou het me niets verbazen als ik ze uiteindelijk allemaal zal uithalen. Dat wist ik van tevoren hoor. Ik doe om 2 redenen mee: om het contact met andere Ravellers die tegelijk met hetzelfde patroon aan het werk zijn (en dat blijkt echt suuuuuuperleuk te zijn) en om [voor mij] nieuwe technieken/uitdagingen aan te gaan. En beide zijn tot op heden uitstekend gelukt!
   Maar dochter en ik hebben kleine voeten, en mee doen aan de wedstrijd vereist dat de gebreide sokken minimale afmetingen moeten hebben, die voor ons gewoon te groot zijn. Dus ik wist waar ik aan begon. Ik zou dit laatste patroon al nooit hebben uitgekozen, maar al had ik dat wel gedaan, het resultaat beviel me niet, dus zou ik ze niet hebben afgebreid, maar uitgehaald, en dan van de sokkenwol weer andere sokken breien. Dubbel plezier van het garen nu, want natuurlijk ga ik er uiteindelijk andere sokken van breien, die wel naar mijn zin zullen zijn. Elk nadeel heeft z'n voordeel tenslotte!

   Verwijderen
 3. Wat heb je dat weer ongelooflijk snel gebreid. Ik vind ze wel mooi hoor, alleen die kraaltjes vind ik ook een beetje vreemd zo bovenaan. So wie so vraag ik me af of dat wel zo lekker draagt, sokken met kraaltjes. Maar leuk om zo'n nieuwe techniek te leren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de sokken uiteraard aangedaan voor de foto's en het viel me op dat je helemaal niets voelt van die kraaltjes.
   Deze derde ronde gaan er per team nog 20 mensen door naar de vierde ronde. Maar slechts 10 daarvan gaan weer door naar ronde 5 (en daarna 5 en uiteindelijk 1 persoon per team gaat naar ronde 7).
   Ik was van mijn team in deze ronde de elfde die door ging naar ronde 4, wil ik ook nog door gaan naar ronde 5 zal ik bij de eerste 10 moeten horen. Dat zal van heel veel dingen afhangen, namelijk van het patroon zelf (wat de 1 een makkelijk patroon vindt, vindt de ander weer een heel moeilijk patroon om te breien), het moment waarop het patroon uit komt (is dat op een moment dat ik een vrije dag heb, of op een moment dat ik een paar dagen achter elkaar moet werken), maar ook van dingen als kom ik moe thuis uit mijn werk, en heb ik geen puf om te breien, of heb ik juist een lekker relaxte werkdag gehad en heb ik zin om eens flink tekeer te gaan met de breinaald. En natuurlijk is het ook afhankelijk van mijn teamgenootjes, want ik kan wel snel een paar sokken hebben gebreid, er moeten toch minstens 10 teamgenootjes langer over de sokken breien als ik, wil ik doorgaan! Maar weet je, ik doe mee voor het contact met andere breisters (en dat is superleuk!) en om - voor mij - nieuwe technieken te leren, en ook daarin is mijn missie geslaagd. In de verwachting het niet verder te schoppen dan cheerleader, dit eerste jaar dat ik mee doe, heb ik toch maar mooi al de vierde ronde bereikt. Kortom: in elk opzicht een geslaagde missie, deze Sock Madness!

   Verwijderen
 4. die kraaltjes vind ik niks.. maar het patroon vind ik wel leuk!!! leuk dat je weer een ronde verder bent !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, net andersom als ik dus! Dat ik weer een ronde verder ben blijft me verbazen! Het is wachten op de specs (specificaties oftewel de lijst met wat je nodig hebt voor het volgende paar sokken), binnen 48 uur nadat die lijst bekend is gemaakt, wordt het patroon verstuurd.

   Verwijderen