Volgers

zondag 24 juni 2018

winterkoninkjes


Het dak van ons huisje loopt een stuk door, waardoor wij een overdekt terras hebben.
In de nok van dat doorlopende stuk nestelden vorig jaar winterkoninkjes, en dit jaar zijn ze terug gekomen en hebben weer een nestje gebouwd.
Gisterenavond hadden we een prachtige demonstratie vlieglessen.
Paps en mams vlogen uit, deden voor hoe dat moest, spoorden de jongen al kwetterend aan om te volgen, en dat gebeurde ook. Best lastig hoor, dat vliegen, maar gelukkig hebben we een paar waslijnen hangen, net onder het nest. Daar kun je als jong heel goed op landen. Het balanceren valt nog niet mee, haha. Ze zaten steeds helemaal door hun pootjes gezakt, buikje op de waslijn, en het typerende staartje werd nog niet gebruikt voor balans.

Afbeeldingen heb ik van het wereldwijdeweb geplukt, want het lukte niet om ze goed op de foto te krijgen. Benieuwd of ze vandaag echt gaan uitvliegen. Hopelijk kan ik er een toonbare foto van maken.
Fijne zondag allemaal!

3 opmerkingen:

  1. Zo mooi hè die winterkoninkjes. Mijn ouders hadden ooit een nestje in een te klein nestkastje voor koolmeesjes. Geweldig. Elke keer vlogen pa en ma uit met een klein wit prutje poep van de kleine vogeltjes. We hebben ze zien uitvliegen, en toen het vroor zijn ze nog een keer bij het nest gesignaleerd. Daarna nooit meer een nestje gehad daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga jij maar alvast op de loer liggen met je toestel in aanslag! Veel te schattig om die kans te laten voorbij gaan. Onze koolmeesjes hangen hier nog steeds rond met zijn allen. Ook een plezier om te zien. Geniet nog van het spektakel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ach wat zal dat een schattig gezicht zijn!!!

    BeantwoordenVerwijderen