Volgers

donderdag 14 december 2017

Winter Efteling gratis!

Wat hadden we zondag een leuke dag in de Winter Efteling! Ja, het was koud, en er viel urenlang sneeuw, maar dat was voorspeld. Bovendien veranderde dat het decor van de Efteling in een echte WINTER Efteling.
We genoten van een mok warme chocolademelk met slagroom, in een Eteling mok, die je mee naar huis mocht nemen. Leuk, we drinken 's avonds graag een warme chocolademelk met slagroom tijdens de winter, en dat doen we voortaan uit deze leuke mokken.
Een tijdje terug ben ik begonnen een bullet journal eigen stijl. Ik kan helaas niet tekenen, maar met leuke plaatjes en washi-tape geef ik er lekker mijn eigen draai aan.
En ik kon het niet laten om in de Efteling een setje schriften te kopen. Vier stuks, en elk 2, met op de ene de tekst "No one is too old for Fairytales" en op de andere "En ze leefden nog lang en gelukkig".
Ik vond ze leuk om te gaan gebruiken als mijn huidige bullet journal volgeschreven is. Bij een eerder bezoek aan de Efteling kocht ik een pen, en die vind ik zo ontzettend lekker schrijven, dat ik er graag nog eentje wilde. Maar in alle winkeltjes zag ik nu andere pennen liggen, helaas. Tot dat we bij het winkeltje bij de in/uitgang kwamen, en daar bij de kassa's toch een paar van deze pennen lagen. Die mocht dus ook mee naar huis.

Voor het schrift dat ik nu gebruik had ik laatst een "truitje" gebreid, wat ik jullie helemaal nog niet eens liet zien:
Zoals jullie zien hield ik het heel eenvoudig, een setje bloemetjes rechts bovenin en een rand met diezelfde bloemetjes onderaan. Een blad-aanwijzer van hartjeslint.
 Dochter had vooraf kaarten gekocht voor de Winter Efteling via de BankGiroLoterij. Entree voor slechts 17,50 per persoon, en dan kreeg je ook nog een giftcard met daarop 6 euro, te besteden naar keuze in de restaurants en winkels. We kochten de chocomel, en tot onze verbazing kregen we bij de kassa 4 euro! Ik verwachtte dat die 4 euro gewoon op de kaart zou blijven staan, te besteden later (we aten er ook nog lekker frietjes met frikandellen voordat we weer naar huis reden).

Dat was dus raar genoeg 4 euro winst en 2 leuke mokken er aan over houden!
En weet je wat nu helemaal leuk is?
Gisteren kreeg dochter een mail dat zij het entreegeld teruggestort krijgt, omdat door het winterweer de dag misschien niet aan onze verwachtingen had voldaan!
Ja, als je kwam voor de achtbanen en Ravelein, had je pech, maar verder was alles gewoon toegankelijk, met veel kortere rijen dan in de zomer, dus wij hebben heel veel attracties kunnen bezoeken. En nu ook nog gratis?!

Gisteren zag ik iets op de stoep liggen, in de smeltende sneeuw. Ik kon niet goed zien wat het was, een heel vaak opgevouwen papiertje leek het. Toen ik het opraapte, zag ik dat het dit was:
Ik keek om me heen of ik iemand zag die dit was verloren, maar ik was de enige die op straat liep. Tja, hoor je dat dan naar het politiebureau te brengen als gevonden voorwerp? Toen ik het thuis pas goed openvouwde en aan mijn dochter liet zien, vroeg zij zich af of dit niet bewust op straat is gelegd, vanwege de tekst die erop geschreven staat.
Mijn vraag aan jullie: weet iemand of er zoiets bestaat, als letterlijk geld op straat achterlaten met deze tekst? In dat geval mag ik het dus behouden, want dan is het blijkbaar een gift geweest aan mij?!
Wie oh wie weet het?

2 opmerkingen:

  1. Ik ken wel iets dat " random act of kindness" genoemd wordt: zo maar iets aardigs doen voor een ander. Bijvoorbeeld koffie betalen voor de klant, die na je komt of een vriendelijk kaartje in een jaszak steken. Het lijkt erop, dat jouw gevonden geldbriefje hier bij hoort... Is dat niet geweldig? Hier word je heel blij van, toch?
    Prettige jaarwisseling!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, zoiets zal het inderdaad geweest zijn Irene, en ik werd er ook heel blij van, niet zo zeer vanwege het geld maar vanwege het gebaar.

    BeantwoordenVerwijderen