Volgers

zondag 31 december 2017

welke WIP's neem ik mee naar 2018?

Lieve mensen, zoals beloofd laat ik jullie zien welke projecten ik nog op de naalden heb staan,
en mee neem in het nieuwe jaar 2018.
Ten eerste: Saffron.
 Het is een leuk patroon, en ik heb besloten de trui uiteindelijk toch te gaan afmaken.
Uittrekken is met dit harige garen waarschijnlijk geen doen. Ik ben van plan om er gewoon iedere keer een paar naalden aan te breien. Op die manier hoop ik te voorkomen dat de fibro te veel gaat opspelen, en de trui toch ooit een keer te kunnen dragen.
 Het 2e project op de naalden is de Mossy Way KAL-trui. Ik heb de panden af, en heb het geheel gisterenavond eens even gepast. Wow, de trui zit perfect! De kabels aan de zijkanten zien er erg leuk uit, en nu nog de mouwen eraan breien.
 Ik heb de steken van 1 arm opgenomen op een rondbreinaald. Daar ga ik vanavond lekker aan verder breien.
En tenslotte het borduurwerk wat ik aan het maken ben om op het deksel van de naaimand te bevestigen. Ik heb verschillende randjes bedacht en deels ook van het www gehaald. En de vakjes vul ik op met spulletjes die bij handwerk horen, zoals een schaartje, een kaartje maaswol, klosjes garen, strengetjes borduurgaren, een liniaal, en verder wat dingetjes die het persoonlijk maken.
Zo heb ik in het middelste vakje een vogelhuisje geborduurd, gewoon, omdat ik daar "iets" mee heb.
Vraag me niet wat hoor, ik vind ze gewoon heel leuk, heb er een aantal als decoratie in huis staan, en vond dat het niet kon missen op de handwerkmand.
Als "gat" waar het vogeltje naar binnen kan, heb ik een bedeltje genaaid, met de tekst "made with love". Daaronder nog een knoopje in de vorm van een hartje, en het jaartal. Ja, 2018, want ik ben er weliswaar in 2017 aan begonnen, maar het komt echt niet meer af dit jaar hoor.
Ik denk dat ik links van het liniaaltje mijn initialen ga borduren.
En dan nog 3 vakjes om op te vullen. Ik twijfel nog een beetje wat ik daar wil doen.
Ik heb 2 schattige knopen, van hout, in de vorm van een wintertrui en een bol garen. Misschien naai ik die er nog wel op, want breien is een grote hobby van mij. En tenslotte naai je toch altijd wel wat naadjes dicht bij breien.
Maar dan zijn er nog 2 vakjes over. En ik heb niet echt een idee wat ik daar zal borduren.
Dus, mocht jij een suggestie hebben, hoor ik dat heel erg graag!

De foto's heb ik vanmiddag rond 2 uur gemaakt, toen was het even licht genoeg.
Inmiddels regent het hier pijpenstelen, en het continue knallen van vuurwerk is nu even wat minder.
Hopelijk is het vannacht rond 12 uur overal in Nederland droog, zodat het vuurwerk kan worden afgestoken. Dan keert morgen de rust weer, en kunnen alle beestjes die bang zijn weer ontspannen.
Onze poes kan zich er niet druk om maken. Bij een heel harde knal kijkt ze af en toe eens even om haar heen, maar dat is al.

Lieve mensen, dit was mijn laatste berichtje van 2017.
We breien er een eind aan, en haken in het nieuwe jaar weer aan.
Ik wens iedereen een heel fijne, gezellige en veilige jaarwisseling, en graag zie ik jullie weer terug in 2018!

2 opmerkingen:

  1. De beste wensen voor het nieuwe jaar! Wat wordt het borduurwerkje al leuk,zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, ook jij de beste wensen! Het borduurwerk is al bijna klaar, ik vind het zo leuk om te doen, en met een paar vrije dagen heb ik ook even fijn de tijd voor. Alleen het vakje links bovenin is nog open, en ik kan maar niet bedenken wat ik daar nu toch in ga doen. Wordt vervolgd, haha.

      Verwijderen