Volgers

zondag 14 mei 2017

zo'n leuk cadeau!

Het is vandaag moederdag, en ik heb toch zo'n leuk cadeau gekregen!
DochterLIEF heeft gisteren deze opbergkist voor mij geschilderd.
Vorig kocht ik hem, in de kringloop. Een superhandig meubel voor ons kleine huisje.
Want er zit enorm veel opbergruimte in, en het is precies de goede hoogte om de tv op te plaatsen.
Maar hij was foei-lelijk. Een soort rood-bruine verf zat er op, en her en der blauwe sterretjes.
Waarschijnlijk ooit op een jongenskamer gestaan.

Ik vind moederdag commercieel en voor mij hoeft er niets aan gedaan te worden.
Dat weet mijn dochter, en ze weet ook dat als ze mij iets cadeau wil doen (ook voor verjaardag of zo), ze me nergens zo blij mee kan maken, dan iets wat ze zelf heeft gemaakt.
Ze is heel creatief, en ze heeft me al vaak verrast met leuke cadeau's.
Maar ons kleine huisje raakt wel vol zo, en vorig jaar, kort voor mijn verjaardag, heb ik haar dus nog maar eens duidelijk gezegd dat ik echt, echt geen cadeautje hoefde. Omdat dat dan weer plek in neemt. En bovendien, en dat meen ik oprecht, elke dag deel mogen uitmaken van haar leven is het grootste cadeau wat zij mij kan geven.
Dat heeft ze ter harte genomen, en dus heeft ze een creatieve oplossing bedacht, om mij toch iets cadeau te doen, zonder dat er weer iets bijkomt in ons huisje.

Ze heeft gisteren, terwijl ik aan het werk was, de kist geschilderd. Ze volgt een opleiding tot restauratie- en decoratieschilder, en ze kan echt heel mooi schilderen. Dus toen ik gisterenavond binnen stapte en de kist in de kamer zag staan, kon mijn geluk niet op.
Zo mooi geschilderd! En wat maakt dat toch weer veel verschil, een donkere kist of deze vrolijke, zonnige kist. Dus 2 vliegen in 1 klap, zeg maar, een prachtig cadeau wat geen extra ruimte inneemt, en een optisch grotere woonkamer.

 En vanmorgen kreeg ik nog een extra cadeautje! Ik heb een zwak voor vogeltjes en vogelhuisjes, en ze maakte deze leuke slinger voor me:
Lastig om goed op de foto te krijgen, maar neem van mij aan: de slinger is echt superleuk!!!

Vanmorgen hebben we heerlijk ontbeten aan de picknicktafel. We hebben een terrasje waar het dak van ons huisje doorloopt, en daaronder staat een houten picknicktafel., Zo hebben we altijd een beschut, droog plekje om buiten te zitten. En 's morgens schijnt het zonnetje op het terrasje, waardoor het heerlijk zonnig ontbijten is daar.
Er staan heel veel madeliefjes in het grasveld, en vanmorgen draaiden ze hun kopjes allemaal naar de zon.
Het gras staat hoog, als het droog blijft kan ik dat vanmiddag nog wel even maaien.
Jammer dat de madeliefjes dan hun bloemetjes kwijt zijn, nog maar even een foto van dichtbij:
Ik wens jullie allemaal een hele fijne moederdag, hier schijnt nog steeds heerlijk het zonnetje, na een dag met fikse hagel gisteren. Geniet van deze dag, en vooral van elkaar!

P.S. De kist staat nog te drogen, vandaar de keukenrol onder de pootjes, en nog geen tv erop te zien.
Die hadden we gisterenavond op de salontafel gezet, en we hebben een lekker relaxte avond gehad, kijkend naar het Eurovisie Songfestival, met naar onze mening, een zeer terechte winnaar.
Wat kan die man mooi zingen, zo ingetogen en klein, en dan krijg je een hele zaal en ongetwijfeld ook heel veel huiskamers, muisstil. Een ode aan de muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten