Volgers

zondag 7 mei 2017

eekhoorntjes

Hallo allemaal,

Leuk dat je mijn blog leest op deze bewolkte zondag.
Een tijdje geleden schreef ik hier dat ik graag een voederbakje voor eekhoorntjes wilde hebben in mijn tuin.
Vanmorgen, toen ik de gordijnen open deed, viel mijn oog hierop:
 Wil je het nog iets dichterbij zien?
Ja, het bakje hangt er alweer een paar weken, helemaal vergeten om het jullie te laten zien.

Ik ben afgelopen week begonnen aan mijn nieuwe trui.
Ik brei hem top-down, dat bevalt me goed.
Je kunt tussendoor passen of de maat goed is, en je hoeft geen naden dicht te naaien (een groot voordeel naar mijn idee).

Ik brei op een rondbreinaald naalddikte 3, en had verwacht dat dit wel eens een langlopend project kon worden, want dat schiet naar mijn gevoel niet erg op. Maar, ik heb nu al bijna de pas af:
 Ik heb nog wel even getwijfeld over hoe ik de 2 hoofdgarens zou gebruiken. De boorden brei ik allemaal in effen bruin. Maar dan? Streepjes breien, steeds 2 naalden effen bruin en 2 naalden gemeleerd garen? Dat leek me wel leuk, maar dochter adviseerde me om het anders te doen:
voornamelijk breien met de Lana Grossa en dan 2 brede banen van bruin er in maken.
De pas helemaal in Lana Grossa, en dan net na de splitsing tussen romp en armen een brede baan met effen bruin. Dan weer een brede baan gemeleerd en daarna nog eens een brede baan bruin, eindigend met gemeleerd, en dan een bruin boord.

Ik gebruik deze keer een patroon! Jaja, je leest het goed. En ik wil het ook "gewoon" netjes volgen dit keer. Het patroon heet Flax Light, een gratis patroon uit een serie gratis patronen van tincanknits.
Hierbij de link naar Ravelry waar je het patroon kunt vinden, en ook de 1638 projecten die tot nu toe volgens dit patroon zijn gemaakt: flaxlight
Het patroon is in alle maten, vanaf baby (0-6 maanden) tot en met 4XL!
En tot nu toe is het heel makkelijk te volgen.

Er zit een leuk, klein detail in dit patroon, waardoor het net niet een hele saaie trui is om te breien:
Over de armen loopt een baan, 20 steken breed, in garterstitch, oftewel averechts ipv recht breien.
De kleuren zijn wel wat dieper en warmer dan op de foto's te zien is, wat is het toch lastig om de kleuren goed over te brengen. En ik gebruik steekmarkeerders, je ziet er eentje rechts onder op de foto.

Vandaag is het hier een bewolkte dag, maar wel droog. Dus vanmiddag gaan we waarschijnlijk wel even een boswandeling maken, of een ritje op onze racefietsen, en er is ook nog een fair in het dorp, misschien even langs gaan? Maar verder: geen verplichtingen, lekker genieten van een vrije dag, met een handwerkje op schoot, en vanmiddag de Giro op tv volgen.

Ik wens jullie allemaal een fijne, ontspannen zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten