Volgers

donderdag 20 april 2017

het kan verkeren

Tsjonge, het is deze maand echt: april doet wat het wil!

Zondag stonden we op de markt, we beginnen met een zonnetje, maar b.uienradar had al beloofd dat dat niet lang zou duren, En dat kwam uit! Mens, we kregen regen


we kregen hagel

 en niet een klein buitje, nee, heel veel. Daar word je niet blij van. Zeilen om de kraam om de verkoopwaar te beschermen, maar ja, er komen natuurlijk geen bezoekers meer naar de markt.

Helaas, maar dat is het risico van een markt..

Vandaag was ik vrij, en al was het koud, ik ben toch lekker bezig geweest in de tuin.
Vanochtend eerst eens flink schoongemaakt binnen, had echt zin in een soort van voorjaarsschoonmaak.
Ik heb al eerder verteld dat we in een klein huisje wonen. Dat betekent dat je heel praktisch moet omgaan met de ruimte.
Laatst vertelde ik al over de opbergmanden die ik kocht bij de kringloop. Eigenlijk is vrijwel alles bij ons opgeborgen in poefs, opbergmanden en -dozen. Dat geeft een rustig beeld, heel belangrijk in een kleine ruimte.
Overigens, we zijn nogal opgeruimd van onszelf, dus het is echt niet zo dat in die dozen e.d. een rotzooitje ligt. Nee, alles is netjes geordend, en als je na gebruik iets weer terug legt op z'n plek, is het ook heel eenvoudig om dat zo te houden.

Het tweede voordeel van een kleiner huis is, dat het afstoffen erg makkelijk is, en weinig tijd kost. We hebben wat zwevende planken aan de muur boven de bank, daar staan allerlei leuke "prulletjes" op. Bij stoffen gaat daar eigenlijk de meeste tijd in zitten.
Er staan overigens niet alleen prulletjes op, ook werkstukken die dochterlief op haar opleiding maakt, zoals dit mooie, verouderde Maria-beeldje:
(hier op de foto nog in de werkruimte op school). Ik vind het zo knap dat je in je 1e leerjaar van een opleding al in staat bent om van een simpel gipsen beeldje zoiets moois te maken!
Yep, creatief is ze zeker!

Ik heb het hele huis gestoft, de wc en doucheruimte een goede poetsbeurt gegeven, de bedden gelucht, de kledingkast aan kant gemaakt, en de hele boel gezogen met onze nieuwe stofzuiger.
Daar ben ik echt heeel blij mee! Een stille stofzuiger (ja, we kunnen gewoon tegen elkaar praten zonder onze stem te hoeven verheffen om boven de stofzuiger uit te komen!).
En hij zuigt echt super. Er zitten maar liefst 3 mondstukken bij voor de verschillende vloeren, en het is echt ongelooflijk hoe schoon hij onze vloerbedekking zuigt. Heerlijk, want met een zwarte kat in huis ziet het er snel vuil uit.

Het enige wat ik nog moet doen is het gasfornuis een goede schoonmaakbeurt (pitten e.d.) en de ramen lappen. Maar dat heb ik even uitgesteld, want ondanks de lage temperatuur, lonkte het zonnetje ons naar buiten. Ons, dat is poeslief en mij, dochter was de hele dag weg op een excursie voor haar opleiding.
Het was schrikbarend hoeveel paardenbloemen er de afgelopen week in de tuin tot bloei kwamen.
Vorig jaar heb ik de meeste bloemen uit de tuin kunnen halen, voordat ze pluizenbolletjes werden en de zaadjes zich konden verspreiden, maar toch staat de tuin nu weer vol.
Dus zat ik vanmiddag lekker in het grasveld, paardenbloemetjes uit te steken, met poes op steeds binnen een meter afstand van me. Ze vindt dat echt zo leuk, altijd als ik in de tuin bezig ben, wil ze vlakbij me zijn.

Het was een heerlijke, productieve dag!
Ik heb vanavond eens mijn patronenboeken erbij gepakt, want ik wil een nieuw project opzetten.
Ik heb op dit moment alleen een haakwerk liggen (de zomertrui van de beige en gemeleerde garens)
en ik houd ervan om steeds te kunnen kiezen tussen een haak- en breiwerk om op te pakken, als ik 's avonds klaar ben met werken en lekker op de bank wil relaxen.
Ik heb mooi, gemeleerd garen liggen (al gekocht in 2011), het is zwart/bordeauxrood.
Ik breide er al ooit een trui van

maar heb nog heel veel garen over. Daar wil ik nu een vest/jasje van breien.
Het klinkt vast wat raar, maar eigenlijk wil ik dat maken om te dragen bij begrafenissen.
We weten dat er in onze omgeving mensen zullen gaan overlijden, en ik wil wel graag gepaste kleding dragen bij een begrafenis. Maar als ik een zwart jurkje of pakje aantrek, zie ik er spierwit uit. Het is me al eens overkomen dat er bij een begrafenis door meerdere mensen werd gevraagd of ik soms ziek was, ik zag er zo beroerd uit! Niet echt prettig.
Als ik een vest in deze kleuren draag over een zwarte blouse en een zwarte broek erbij, lijkt me dat een stuk beter.
Natuurlijk kan bijvoorbeeld donkerblauw ook, maar dit garen heb ik al, donkerblauwe kleding zal ik moeten gaan kopen, en eigenlijk ben ik bang dat dat hetzelfde effect heeft als zwart.

Zo, nog even aan de haak, terwijl we een oude aflevering van Frost kijken. Lekker ontspannen einde van de avond.
Ik wens jullie allemaal alvast een fijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten