Volgers

vrijdag 30 december 2016

kledingkast opgeruimd

Vandaag had ik een vrije dag, ik hoef dit jaar niet meer te werken..(haha, ja, die ene dag die we dit jaar nog krijgen ben ik ook vrij).

Ik besloot om mijn kledingkast eens te gaan uitmesten.
Nou, uitmesten, dat valt wel mee hoor, ik ben nogal een georganiseerd persoon, en mijn kleding hangt aan haken en ligt op keurige stapeltjes in de kast.

Maar er lag toch wel wat kleding die weg mag. Gewoon omdat het op is.
Kleding die niet mooi meer is, krijgt bij mij altijd een 2e keus als klus-kleding.
Klussen aan het huis of in de tuin. Maar op een gegeven moment is kleding gewoon op.

Dus ik heb alle kleding uit de kast gehaald, de kast helemaal gestoft, en alle kleding goed bekeken en op stapels gelegd: houden, 2e kans, weg.
En er gaan nu toch zo ongeveer een vuilniszak vol kleding de deur uit.
En dat geeft wat meer lucht en ruimte in mijn kast, voor de overgebleven kleding.

Voorlopige conclusie: ik heb genoeg shirtjes en broeken, en aardig wat (minder mooie) truien en vesten. En ook genoeg sokken en ondergoed. Ik hoef er niet direct iets bij te hebben.
Maar een paar nieuwe truien en vesten ga ik de komende tijd wel maken, omdat die, die ik nu heb, toch niet zo mooi meer zijn. Niet gek, ze zijn bijna allemaal al aardig wat jaartjes oud.

Houden jullie wel eens opruiming in de kledingkast?
Het viel me trouwens op dat ik qua kleuren goed op weg ben.
Wij doen eigenlijk nooit aan cadeautjes met verjaardagen, maar toen ik 50 jaar werd, wilde ik wel graag een kleur- en kledingadvies. En daar kwam dus een kleurenpalet uit, wat ik eigenlijk ook al wel in de kast bleek te hebben,  Zwart kan ik beter mijden, en ik heb wel geteld 1 zwarte broek, en verder geen enkel zwart kledingstuk. Herfsttinten, bepaalde tinten blauw/groen staan mij goed, en dat zijn de kleuren waar ik blijkbaar ook automatisch voor val in de winkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten