Volgers

zaterdag 24 december 2016

Batavia werf


Vandaag bezochten we de Batavia Werf, bij Lelystad.
Daar wordt de replica gemaakt van De 7 provincien, een VOC-schip.
We hadden geen idee wat we er van moesten verwachten. Maar we kunnen het iedereen aanraden.
Leerlingen van het Cibap (MOB-opleiding in Zwolle), de school waar onze dochter ook haar opleiding volgt, lopen op deze werf stage. En daarom kregen leerlingen een kortingsbon van 25% op de entree-prijs. De bon was geldig t/m 31 december, dus het was hoogste tijd om deze te gaan gebruiken.
Hier worden nog echt ambachten uitgevoerd, zoals beeldhouwwerk. Ook is er een smederij, waar kinderen, met behulp van de smid, zelf iets mochten maken. Een jongetje maakte een stoere, dikke spijker en een meisje maakte een gesmeed hartje. Heel leuk hoe ze dat met de kinderen deden!

We verbaasden ons erover hoeveel bezoekers er op deze dag voor Kerst toch nog waren. Meerdere groepen die een rondleiding volgden. Dochter en ik gaven er de voorkeur aan om zelf rond te struinen.

Een leuk grapje was er ook nog uitgehaald, want deze grapjas...
...bezorgt je binnen in het schip de schrik van leven, haha!
Schip ahoy!!!

De Batavia werf ligt direct naast Batavia stad, dus we besloten dat dan ook maar tegelijkertijd te gaan bekijken. Daar was het een stuk drukker, allemaal mensen die nog koopjes zochten voor kerst?
Aan ons was het niet besteed, we hebben niets gekocht, maar wel genoten van een warme verse chocolademelk (met chocoladestukjes die je in de warme melk strooit zodat je zelf kunt bepalen hoe sterk de chocolademelk wordt), met een kopje slagroom ernaast en een heerlijke chocolade-muffin.
Oeps, heel slecht voor de lijn, maar vooruit, het was heel erg lekker, een goed begin van de kerst(vakantie).

Iedereen heel fijne kerstdagen gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten