Volgers

dinsdag 11 augustus 2020

onze tuin

 Vorige week, tijdens een rondje tuin, eens wat foto's gemaakt van wat er stond te bloeien.

Vlinderstruiken, distels, planten waarvan ik de naam niet eens weet (zoek het ook niet op, ik ben heel slecht in het onthouden van namen, dus een uur later weet ik toch al niet meer hoe die plant heet 😉).


Echt leuk om te zien wat er allemaal op komt in onze tuin. 
Ik laat de tuin op dit moment helemaal met rust, het gras wordt niet gemaaid (zelfs al laat ik het nu wat langer, wordt het al geel door de vele uren zon per dag). Ik geef ook geen water. Er is opgeroepen om zuinig om te gaan met het water, en ik heb (nog) geen regenton staan waarin ik water opvang voor de tuin. Ik denk er wel over om aan ons schuurtje een dakgoot te hangen, en dan dat water op te vangen in een regenton. 
Het is een heerlijke tuin, en we vinden het absoluut geen straf om thuis te blijven en lekker van de tuin te genieten. 

6 opmerkingen:

 1. Mooi!

  Toen ik 12,5 jaar geleden mijn eerste huis met tuintje kreeg, zocht ik alle namen op en plaatste ze bij de fotos in mijn online fotoalbum.
  Die site werd op een dag opgeheven.
  En bij het downloaden van m'n fotos verdwenen alle namen voorgoed.
  Nu zoek ik alleen een naam als er bv iets mee is.
  Ze bloeien toch wel, ook als ik de namen niet weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige bloemen op je foto's... Zelf wil ik altijd wel de namen weten van de planten en dan zoek ik ook nog op hoe de plant verzorgt moet worden... Maar iedereen is anders. Belangrijk is dat je doet wat bij je past!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat deed ik wel in mijn tuin in Zuid-Holland, maar dat was mijn eigen huis. Of het daar aan ligt weet ik niet, maar ik heb nu toch zo'n gevoel van "ik ben niet van plan om jaren en jaren in dit huurhuis te blijven wonen. Dus die tuin vind ik zo wel best, voor die paar jaar. "

   Verwijderen
 3. Ik vind het altijd wel leuk om namen te weten, ook van planten die we onderweg tegenkomen. Maar iedereen is daar weer anders in en dat mag ook. Fijn dat jullie zo van de tuin genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook gewoon heel erg slecht in het onthouden van namen, in z'n algemeen. Ik heb een absolute cijfertjestik (zo weet ik nog van veel klasgenoten op de lagere school, wanneer zij jarig zijn!)

   Verwijderen
 4. ik sproei mijn tuin wel hoor gewoon 1x per week zolang het heet en droog blijft.. heb geen zwembad of zo.. maar wil wel straks aardappelen oogsten en appels en peren en zo

  BeantwoordenVerwijderen