Volgers

maandag 31 augustus 2020

heide


De heide is al bijna uitgebloeid. 

Aan de buitenkant van ons dorp ligt een landgoed, dat door de laatste eigenaresse werd nagelaten aan Natuurmonumenten. Een heerlijk gebied waar je fijn kunt wandelen.

Er grazen koeien en heideschapen, maar heel eerlijk gezegd: ik heb ze al een paar maanden niet gezien. En de heide wordt inmiddels behoorlijk overgroeid. 


Toch moeten in ieder geval de runderen er nog wel lopen, want ik kwam genoeg verse vlaaien tegen...😉 Er loopt een wandelroute door het gebied, van 8 kilometer lang. Zeker aan te raden! 

Omwille van de landbouw wordt het omliggende gebied flink ontwaterd, waardoor de heide op dit Klenckeveld steeds verder is verdroogd. Natuurmonumenten probeert nu door aankoop van landbouwgronden een vochtige bufferzone te creëren. Hierdoor zal het landgoed dus groter gaan worden, en hopelijk zal het heidegebied overleven! 

4 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat de heide al bijna is uitgebloeid, want het ziet er prachtig uit op die eerste foto.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Augustus is nu eenmaal de bloeimaand voor deze heide, en die maand is alweer voorbij. Het is prachtig, maar ik vind het juist wel mooi dat de natuur gedurende het jaar verandert. Straks gaan al die bomen op de achtergrond weer prachtige herfstkleuren vertonen, ook weer mooi.

   Verwijderen
 2. Wat is de heide mooi he. Jammer dat dat zo snel weer weg is, maar we moeten ervan genieten zolang het er is, toch. Ik vind de natuur zo mooi, zeker nu we weer richting de herfst gaan.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Qua temperatuur mag het voor mij altijd zomer zijn, maar ik zou de prachtige kleuren van de herfst echt niet willen missen.
   jij ook een fijne dag.

   Verwijderen