Volgers

zaterdag 6 juni 2020

Suky

Suky, dat is de naam van het finalepatroon in de Sock Madness van dit jaar.
Het patroon is het laatste ontwerp van ontwerpster Adrienne Fong, die afgelopen jaar overleed aan kanker. Ze was een heel ervaren ontwerpster, en moderator en ontwerpster bij de Sock Madness.
Dit patroon maakte ze ter ere van haar moeder. Het patroon is, net als al haar andere, prachtige ontwerpen, gratis beschikbaar op Ravelry. Haar verzoek was, om bij gebruik van een patroon van haar, een donatie te doen aan een goed doel dat te maken heeft met kanker.

Ter ere van haar, kregen alle teams dit jaar de naam van een patroon van Bellybutton (haar nickname op Ravelry), en als eerbetoon aan Adrienne werd het finalepatroon dus ook van haar.
Het is een mooi ontwerp, met lacepatroon, en minimaal 192 kraaltjes!
De winnares van de wedstrijd stuurde de foto's van haar sokken slechts 12 uur en 12 minuten na het publiceren van het patroon naar de moderators. En binnen 14,5 uur waren ook nummers 2 en 3 bekend.
Waanzinnig, om zo'n complex patroon zo snel te (kunnen) breien. Maar, er zijn heel veel deelneemsters aan de wedstrijd en heel veel cheerleaders, die dit patroon willen gaan breien, of er al aan begonnen zijn. Als eerbetoon aan Adrienne, en ook omdat het gewoon een prachtig ontwerp is.
Ik heb nu een aantal projecten op de naalden staan, dus ik begin er niet direct aan, maar ik denk zomaar dat jullie later dit jaar dit patroon nog wel een keer zullen zien langskomen, met foto's van mijn paar, want ik vind het een mooi ontwerp. En ook Sanne is er helemaal weg van...

En zo is de SM voor dit jaar alweer voorbij. Alhoewel ik maar een paar sokken heb gebreid, zijn er nog een paar patronen die ik leuk genoeg vind om op een later tijdstip te gaan breien.
Het cheerleaden is me heel goed bevallen, ontspannen mee breien, als ik het patroon mooi genoeg vond, en het kunnen aanpassen als ik dat wilde (voornamelijk omdat wij kleine voeten hebben). Het is heel gezellig, dat cheerleaden, zonder de druk van de wedstrijd, en zonder daardoor te krampachtig te breien en last te krijgen van de fibro, maar toch heel veel leren, handige trucjes ontdekken, wetenswaardigheidjes lezen en gewoon gezellig kletsen met andere brei-gekken😏

Nou, ik pak de breinaalden maar weer eens op, ben weer met iets nieuws begonnen, het lijkt heel leuk te worden, wie weet dat ik morgen foto's kan maken.
Fijn weekend verder!

2 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een mooie sok. De kleur is echt heel mooi.
  Fijne zondag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn al heel wat mensen begonnen aan de sok (en deelneemsters die ze al af hebben). De mooiste vind ik die in wit/ecru, het patroon komt dan echt prachtig uit. Dus ik denk dat ik ook die kleur ga gebruiken.
   Jij ook een fijne zondag!

   Verwijderen