Volgers

zondag 28 juni 2020

kastelen, kastelen

Nog 1 keer foto's van onze vakantie, omdat het zo geweldig leuk was, en we zo hebben genoten van alles wat we hebben gezien en gedaan.

Als je Cotswolds zegt, dan zeg je kastelen. En we bezochten er een aantal tijdens onze vakantie.
Onder andere Blenheim Palace, waar Winston Churchill opgroeide.Wat een pracht en praal! Toch viel dit bezoek ons tegen, we mochten eigenlijk maar weinig ruimtes bezichtigen, en van de tuinen, die een grotere versie zouden moeten zijn van die bij paleis Het Loo, kregen we nauwelijks iets te zien.
Geeft niets, er waren nog meer kastelen en tuinen te bezichtigen!
Zo gingen we naar Dyrham Park. Een park waar veel herten verblijven (we zagen er eentje). Met heel leuk aangelegde tuinen.
En uiteraard bezochten we ook de stad Bath, waar de Romeinen prachtige baden aanlegden, waarbij ze gebruikt maakten van de natuurlijke waterbronnen die daar zijn. Het is water met een temperatuur van 35 graden.Ook bezochten we Sudeley Castle, waar er prachtig handwerk bewaard is gebleven van de vroegere eigenaren (die rijk waren geworden met het maken van deze kledingstukken):


Het kasteel zelf is trouwens ook zeker het bezichtigen waard.


Maar we deden meer hoor, zo gingen we mee met een treintje, dat oude tijden doet herleven.Een stoomtrein, die over oud spoor rijdt, en diverse stadjes met elkaar verbindt.En ook Warwick Castle was de moeite waard.
Ik houd over het algemeen niet van shows met dieren, houd er niet van als zij hun kunstjes moeten vertonen. Maar hier werd een show gehouden met vogels, en die kun je niet zo makkelijk africhten en kunstjes laten doen. Elke show is daardoor dus echt weer anders, het is altijd weer afwachten of de vogels zin hebben of niet. En het was spectaculair! Er werd vooraf benadrukt dat het publiek ten alle tijde moest blijven zitten, want de vogels vliegen rakelings boven de hoofden en tussen de rijen met publiek door. En dat was ook zo! Wat bijzonder als zulke enorme vogels rakelings langs je scheren, je de wind die ze veroorzaken in je haren voelt. Het was erg lastig om foto's te maken want ze vliegen enorm snel, maar deze is wel aardig geslaagd vind ik:
De vogel dook vervolgens naar beneden om vlak over de hoofden langs te vliegen, naar eenzelfde toren zoals je op de foto ziet, die achter het publiek stond. Daar werden de vogels dan door een verzorger op de arm opgevangen en beloond.

Jullie zullen het begrijpen, het was een vakantie om nooit te vergeten. Elke cent meer dan waard, hier gaan we nog jaren van nagenieten.
Lieve Sanne: heel, heel hartelijk dank voor dit geweldige cadeau!

8 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige plaatsen, mooie herinnering en zeker nu.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo blij dat ze vorig jaar gewoon de knoop doorhakte en we zijn gegaan, het zou dit jaar zeker niet mogelijk zijn geweest!

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige foto's zeg. Echt super gaaf. Ik zou nog graag eens naar het kasteel willen waar Downton Abbey is opgenomen. Wat een mooie reis om op terug te kijken.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt mij ook leuk! We hebben pasgeleden de eerste 4 seizoenen gezien op BBC First, heerlijke serie door de omgeving en de kleding die wordt gedragen.

   Verwijderen
 3. Echt een prachtige reis geweest.
  Zoveel gezien, lijkt wel of jullie een maand weggeweest zijn.

  Zo'n vogelshow zag ik ook ooit in Duitsland.
  Heel spectaculair.
  Achteraf hoorden we dat de vogelverzorgers doodsangsten uitgestaan hadden omdat één van de gieren de bokkepruik op gehad had.
  Hij vloog zo laag over het publiek dat mensen door zijn vleugels geraakt werden en hij wilde niet terug komen..
  Gelukkig ging het goed en dachten we op dat moment het bij de show hoorde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, we hadden best een maand gewild hoor! Bij de vogelshow werd vooraf heel uitdrukkelijk gewaarschuwd dat het publiek onder geen beding mocht opstaan, of zelfs maar een klein beetje van de bank af mocht komen, omdat dat gevaarlijk kon zijn. En er werd ook bij verteld dat vogels nu eenmaal niet kunstjes aan te leren valt zoals bij andere dieren, zodat het ook voor de begeleiders elke show weer afwachten was, of de vogels zouden doen wat er verwacht werd. Het hoofd van de verzorgers stond midden in, en hij vertelde een verhaal, eigenlijk een soort toneelstuk waarin de vogels de hoofdrol speelden. Super knap, want elke keer moet hij dus improviseren, op wat de vogels doen of juist niet doen. Wat had die man een plezier in het werken met de vogels, en een liefde voor de dieren. Dat straalde er gewoon vanaf. Ook bij onze show vloog 1 vogel een aantal keren zo laag over, dat hij hoofden raakte met zijn vleugels. Hij ging wel een keer of 10 van de ene toren naar de andere heen en weer, en dat paste heel mooi bij het verhaal (achteraf werd dus verteld dat dat verhaal ter plekke was aangepast omdat die vogel zo super dwars deed!)

   Verwijderen
 4. Nou, even bij gelezen bij je hoor... Wat een heerlijke reis was dit en jullie hebben zoveel mooie dingen gezien! Een prachtige en blijvende herinnering...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, dat nemen ze ons nooit meer af, om met de koning te spreken.
   We grappen wel eens tegen elkaar, dat we het daar nog over hebben, als Sanne me over 30 jaar in het bejaardentehuis komt bezoeken, haha.

   Verwijderen