Volgers

vrijdag 19 juni 2020

PioenrozenPioenrozen, vroeger plukte ik ze uit mijn tuin, maar in deze tuin staan ze (nog) niet. Ze gaan er zeker komen, want ik vind het geweldig mooie bloemen, die dikke knoppen, die als ze open gaan zulke prachtige bloemen opleveren. Nu kocht ik ze bij de supermarkt. Het voordeel daarvan: ze kunnen zo in de vaas. Als ik ze uit de tuin plukte, moest ik eerst elke bloem goed inspecteren, want er zaten altijd mieren in. De bloemen haalde ik graag in mijn huis, maar die mieren mochten van mij buiten blijven!

Morgenavond om kwart voor 12 begint de zomer, en die start volgende week goed, met zonnig en warm weer, we kunnen de 30 graden wel gaan passeren.
Heerlijk, ik kijk er al naar uit, want ik weet dat bij die temperaturen mijn spieren los komen, en ik zo maar een paar uur (of misschien zelfs wel langer) geen enkele spier in de kramp zal hebben, en zelfs misschien even pijnvrij zal zijn!

Fijn weekend allemaal!!!

11 opmerkingen:

 1. Vorig jaar plantte ik een pioenroos, afgelopen weken kon ik
  daar al flink van plukken, heerlijk, die geur van verse
  pioenen.Nu heb ik dahlia's staan met knoppen, ik ben heel
  benieuwd wat dat gaat worden.
  Inderdaad is warmte heel fijn voor de fybro, maar ik kan
  slecht tegen warmte en wordt er heel moe van.
  Ik wens jou evengoed een pijnvrije periode toe en blijf zelf
  zoveel mogelijk uit de zon.
  Fijn weekend,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief van je! Ik begrijp het heel goed, dat de warmte voor veel mensen heel vervelend zal zijn, en wens jou sterkte toe tijdens de aangekondigde hittegolf.

   Verwijderen
 2. Ik heb er ook één staan, maar nog geen bloem te zien.

  Bij mij doet juist nu alles zeer en de hoge vochtigheidsgraad is niet te harden.
  Ben met 5 min iets doen al uitgeput.
  Hoe dat moet als het dan ook nog heel warm wordt weet ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die hoge luchtvochtigheid speelt mij nu ook parten, de afgelopen we(e)ken is er niet voor niets weinig nieuws te zien hier op het gebied van handwerken, dat wil mijn lijf nu even niet toestaan. Maar wat kijk ik uit naar de komende week, die warmte en dan gewoon even minder pijn hebben!

   Verwijderen
  2. Dat gun ik je van harte.
   En dan voor mij snachts een paar forse regenbuien.

   Verwijderen
 3. Mijn ouders hadden vroeger pioenrozen in de tuin en ik heb spijt dat ik die plant niet meegenomen heb toen ze gingen verhuizen. Ik zal toch zelf eens een plant moeten kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad zoiets waar je pas achteraf aan denkt. Zeker als ze op dat moment niet in bloei stonden, vergeet je ze natuurlijk.

   Verwijderen
 4. mooie pioenrozen hoor. Wij hebben ook 2 pioenroos planten en helaas kwamen er maar 2 pioenrozen af dit jaar. Maar we hebben er wel van genoten.
  fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ze in mijn vorige tuin nooit verzorgd, ze kwamen op, ik knipte de bloemen af als de knoppen al een klein beetje open stonden, en genoot er dan verder binnen van.

   Verwijderen
 5. de mijne wordt een beetje verdrukt door de roos die er naast staat... jammer genoeg in precies dezelfde kleur roze... dacht dat mijn pioen donkerroze was... dat stond op het kaartje .. maar helaas net zo babyroze als de uitbundig bloeiende roos ernaast... nu zie je heel de pioen dus niet meer.. en verplaatsen vind ik zonde want dan bloeittie een aantal jaren weer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet verplaatsen, gewoon afknippen en er dan binnen van genieten!

   Verwijderen