Volgers

zaterdag 27 juni 2020

regen


Gisteren was er regen aangekondigd. Ik werkte middag/avond (op donderdag en vrijdag is de winkel inmiddels ook weer 's avonds geopend), en het was en bleef warm. Ik vind het heerlijk, soepeler spieren, gisterenavond zelfs niet 1 enkele spier in de kramp! Maar ik begrijp het heel goed, dat de meeste collega's en klanten verzuchtten: waar blijft die verkoelende regen nou?
Onze overburen hadden een personeelsfeestje, met een bandje erbij. Tja, TT-weekend zonder feest, dat gaat niet in Assen! Opvallend hoeveel motoren er gisteren reden in Assen. Je vraagt je af waarom die mensen allemaal naar Assen zijn gereden, want ze moeten toch hebben geweten dat de TT dit jaar niet door gaat.

Vanmorgen zag ik, dat het elders in het land noodweer is geweest, in Brabant maar ook onder in Zuid-Holland was het flink raak, en stonden straten blank. Ik zag filmpjes van winkelpersoneel dat het water uit de winkel dweilde met wissers. Het zit de ondernemers in Brabant dit jaar niet mee!

Hier is geen druppel gevallen, en is het dus nog erg warm. Daar ga ik nog even van genieten, als de regen ook hier komt en de luchtvochtigheid stijgt, is het gedaan met de pret, dus nu even genieten van de luxe, van soepeler spieren en weinig pijn!

Ik hoop dat niemand van jullie wateroverlast heeft gehad gisteren (of nog krijgt) en wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

Foto bovenaan is van de rij lavendel, die we vorig jaar augustus, toen we net hier woonden, hebben aangeplant in de voortuin. We wilden er geen hekje of strakke afscheiding door opsluitbanden of zoiets. Maar de grond spoelde bij regen vanuit de voortuin de stoep op, dus we wilden daar wel iets tegen doen. Het rijtje lavendelstruikjes is flink gegroeid en vormt nu een geurige afscheiding met de stoep. Blij mee!

6 opmerkingen:

 1. Het was bij jou al hetzelfde als bij ons: er was regen beloofd, maar het kwam ook niet.
  Fijn dat je door de warmte even geen of minder klachten had. Dat moet vast een verademing zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een verademing, ik vind het niet erg als de voorspellingen uitkomen, dat de zomers in Nederland steeds warmer zullen worden.

   Verwijderen
 2. Hier een heel klein buitje gehad. Niet eens genoeg om alles nat te laten worden. Vanmorgen was ik echter blij mijn regenponcho te hebben meegenomen. Opeens een stortbui. En van mij mag het echt koeler worden. Ik functioneer echt niet met temperaturen boven de 25.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren beelden op tv van een straat waar ik in Brabant gewoond heb.
  De mensen stonden tot over hun enkels in het water.
  Hier was het iets minder erg maar de korte bui zette de tuin en straat wel even blank.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de regen viel erg raar gisteren... zelfs in rotterdam was het verschillend.. in de ene wijk felle hoosbuien en bij ons een beetje gemiezerd, meer niet !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier in het Noorden precies zo, winkelcentra die onder liepen, bomen die om gingen, terwijl er bij ons 2 keer heel even wat druppels vielen.

   Verwijderen