Volgers

maandag 1 april 2019

Marvelous Mudi


Ja hoor lieve mensen, ik ben er nog! 
Heb het gewoon waanzinnig druk op het werk, er speelt een soort van reorganisatie, die in goede banen geleid moet worden. Vorige week ben ik ook nog een dag op cursus geweest. Dat zijn best interessante dagen, er zijn dan van diverse leveranciers vertegenwoordigers aanwezig, die ons bijpraten over de laatste ontwikkelingen. We gaan dan ook zelf aan de slag met de nieuwe producten.
Dit keer waren het de leveranciers van verf en van behang, en we kregen een training van een kleur-styliste, want de tijden van simpelweg een pot verf met een kwast verkopen zijn voorbij.
Die trainingen vinden altijd in het midden van het land plaats, dus met reistijd erbij was ik het klokje rond van huis die dag.
En zo gaat de tijd supersnel.

Ik doe mee met de Sock Madness. Mijn verwachtingen waren niet bepaald hoog gespannen. Ik wilde het allemaal wel eens meemaken, omdat ik voorgaande jaren op blogs en Ravelry zulke leuke verhalen erover las. Het is inderdaad een heel gezellig gebeuren.
Mijn tweede reden om mee te doen is, dat ik uit mijn comfortzone wil qua sokken breien betreft.
Ik brei mijn sokken altijd vanaf de teen naar het boord, 2 tegelijk op 1 rondbreinaald, met dezelfde technieken voor de teen en de hiel. Het leek me leuk om andere technieken te leren. Bovendien zag ik in voorgaande jaren prachtige patronen voorbij komen, daar wilde ik me ook wel eens aan wagen.

Het begint allemaal met een patroon om (de breinaalden) op te warmen. Dat patroon beviel me bijzonder goed en ga ik zeker vaker breien!
En toen kwam de qualifier. Dit is de sok die bepaalt of je in een team wordt ingedeeld, of dat je cheerleader wordt. Je krijgt 2 weken de tijd om dit paar sokken te breien. Heb je de sokken op tijd af en zijn ze goedgekeurd, dan word je ingedeeld in een team. Je moet een heleboel foto's maken waar allerlei details op te controleren zijn, en aan de hand van die foto's keuren de moderators de sokken dus goed (of af natuurlijk).
Tot mijn grote verbazing lukte het me om deze sokken op tijd af en goedgekeurd te krijgen!
Dat waren de blauwe sokken:

Nooit verwacht, maar ik was door naar de eerste ronde!!!!
De teams krijgen allemaal een naam, dit jaar zijn het honden, en ik zit in team Marvelous Mudi.
Nu ben ik redelijk thuis in hondenrassen, maar het Hongaarse ras Mudi kende ik niet. Kijk, zo zien ze eruit:
Die indeling in teams is nog best een werk hoor. Iedereen moet opgeven of zij (ik geloof niet dat er heren mee doen) snel of langzaam breit, en hoeveel vrije tijd je hebt om te breien. En zo wordt geprobeerd om iedereen een gelijke kans te geven. Immers, er zijn bejaarde dames bij, die letterlijk de hele dag zitten te breien. Daar is voor mensen met een drukke fulltime baan en een flink huishouden natuurlijk niet van te winnen. Dus delen ze je in naar hoeveelheid beschikbare tijd.
Ik weet dat ik snel kan breien, maar ik heb niet heel veel vrije tijd om te breien, en ik wist dat deze reorganisatie eraan zat te komen, en er dus nog minder breitijd over zou blijven.
Er zijn 26 teams, en ik zit dus in de middenmoot.

Het verhaal van deze sokken, is een verhaal apart! Dat zal ik morgen proberen te vertellen. Maar ik kan jullie wel alvast melden, dat de sokken op tijd af waren en goedgekeurd, dus ik ben door naar de tweede ronde! Wie had dat vooraf gedacht? Ik zeker niet!

9 opmerkingen:

 1. Ik begon je al te missen, gelukkig ben je alleen maar druk en
  niet ziek. Fijn, dat je door mag met de sokken, wat een
  verschil, die twee aan je voeten.
  Gr. Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief van je! Gelukkig alleen maar druk, en dat zal waarschijnlijk tot aan de zomer zo blijven. Dus elke dag schrijven, zoals ik in 2018 deed, zal zeker niet gaan lukken.

   Verwijderen
 2. Ik ben altijd blij als ik in een winkel goed geholpen wordt door deskundig personeel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook! En vind het zelf dus ook erg belangrijk dat ik (en mijn collega's) deskundig zijn en blijven. Leuk aan die cursusdagen is dat je collega's uit het hele land ontmoet, en van elkaar kun je ook altijd weer leren.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Dank je wel! Nog een kleine 13 uur, dan is deze ronde voorbij. En dan is het afwachten wanneer de specificaties voor de volgende ronde komen. Binnen 48 uur daarna komt het patroon, dat kan dus al over 13 uur zijn, maar kan ook nog twee-en-een-halve dag duren.

   Verwijderen
 4. wist niet dat dit een apart ras was...dacht altijd dat het een kruising was tussen een duitseherderen een zwarte groenendaler hahaha weer wat geleerd!!
  interessant die bijspijkercursussen!
  je sokken zijn mooiiiiiii hahah en het verschil tussen de opgegeven maat en je eigen aangepaste maat is volgens mij een halve bol garen!!!

  BeantwoordenVerwijderen