Volgers

zondag 24 maart 2019

eerste ronde

Zoals jullie zien, was ik begonnen aan het volgende patroon van de Sock Madness. Ziet er goed uit, toch? Hm, dat dacht ik aanvankelijk ook, dus breide ik lekker door, ik had al 3 patronen van de 5 die nodig zijn voor de voet.

Toen zag ik een foto van iemand anders, die een foto liet zien hoe ver ze was, en daarop te horen kreeg dat haar sok niet klopte. Hm? Zag er precies zo uit als bij mij.

Ik zag uiteindelijk wel de "fout", maar hoe die was ontstaan??!! Nou, dat kon eigenlijk niemand me vertellen op Ravelry. De afgelopen dagen de sok maar laten liggen, eens zien of ik er uit kon komen. En ja hoor:
De steken zagen er uit zoals in de rode cirkels, maar ze moeten anders gebreid worden, zoals in de groene cirkels te zien is. Ik heb echt geen flauw idee wat ik deed bij die steken in de rode cirkels, voor mijn gevoel precies hetzelfde als in de groene!

Ik heb gisterenavond de sok uitgehaald, en vanavond ga ik maar eens lekker van voor af aan beginnen aan een nieuwe sok.
Benieuwd hoe ver ik ga komen!

8 opmerkingen:

 1. Bij de groene is heb je eerst in de linkersteek ingestoken bij het samenbreien.
  Bij de rode heb je eerst in de rechtersteek ingestoken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Ja, het is heel leuk. En zeker een sok die ik normaal niet zou hebben uitgekozen, maar heel leuk vind om te breien (ook al wil het niet zoals ik wil, haha)

   Verwijderen
 3. Eigenlijk vind ik de rode manier mooier, maar ja dat mag nu ff nie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben het helemaal met je eens! Doe ik vast ooit nog een keer in een sok.

   Verwijderen
 4. Best wel streng hoor, dat sokken breien. Maar je krijgt zo wel heel veel leuke sokken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat strenge moet wel, het is tenslotte een wedstrijd en dan moet iedereen zich houden aan exacte regels. Maar ik doe mee voor de lol, niet voor de wedstrijd. Momenteel superdruk op het werk, dus ik kom nauwelijks aan breien toe. Eigenlijk verwacht er direct deze eerste ronde al uit te zijn, maar dat maakt me niets uit. Het is heel erg leuk en gezellig om te doen!

   Verwijderen