Volgers

zaterdag 20 mei 2017

IJsbeer-sokken

Deze restjes wol koos ik uit om een paar dikke sokken te breien.
Het thema van de maand mei bij de RestEndGruppe op Ravelry is ijsbeer.
Dat betekent kleuren kiezen zoals (vuil)wit, met daarbij misschien zwart van de neus, of blauw van de zee of de kleuren van het noorderlicht.

Ik brei mijn sokken altijd 2aat (2-at-a-time), oftewel 2 sokken tegelijk breien.
Grote voordelen daarvan vind ik dat de sokken identiek worden. Je kunt de kleurstelling goed in de gaten houden, maar ook de meerderingen in de teen, het aantal naalden tot de hiel, een gelijke hiel, en ook weer eenzelfde aantal naalden voor het been zorgen voor tweeling-sokken.
Mijn sokken brei ik altijd op 1 rondbreinaald, en vanaf de teen naar het boord.
Dat laatste vind ik dan weer heel gemakkelijk om precies goed uit te komen met je garen. En bovendien heb je geen naad bij de tenen, dat draagt erg prettig.

Ik begon te breien met de bol helemaal links op de foto. En toen begon ik strepen te breien, 5 naalden gemeleerd, 4 naalden wit, 4 naalden gemeleerd, 3 naalden wit, 3 naalden gemeleerd enz. tot 1 en dan weer op dezelfde manier bredere strepen gaan breien.
Ik gebruikte de 2 bolletjes die op de derde plaats van links op de foto staan.
De kleine ecru-kleurige restjes gebruikte ik ook allemaal.
En toen de 2 gemeleerde bollen helemaal waren opgebruikt, breide ik de laatste baan door de ecru bol rechtsonder op de foto dubbel te breien met het bolletje daarnaast.
En dit zijn ze geworden:
 Met dik garen zijn sokken supersnel gebreid. Ik begon op vrijdagavond, en breide tot en met de hielen, en zondagavond breide ik de benen eraan.
Een paar lekker warme sokken, en weer fijn restjes op kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten