Volgers

vrijdag 10 februari 2017

warme truiendag

Benieuwd wat dit is? Lees gauw verder, dan kom je het vanzelf tegen.
Het zal jullie niet ontgaan zijn, het is vandaag warme truiendag.
Ik draag vandaag wel iets warms en diks, maar dat is mijn nieuwe vest, niet een trui.
Die is echt heeeeerlijk warm, dus de verwarming kan 2 graden lager. En dat is tenslotte de bedoeling van warme truiendag, dat we er even aan herinnerd worden dat als we ons warmer aankleden in huis, de verwarming minder hoog hoeft te staan, om het toch aangenaam te vinden.
En daarmee een dag om er even bij stil te staan dat we moeder aarde alleen maar te leen hebben, en doorgeven aan volgende generaties. Als wij door zo'n dag een beetje beter met haar omgaan, is dat mooi meegenomen.

Ik hoefde vandaag niet naar mijn werk, en naast de huishoudelijke taken en de boodschappen doen, had ik ook nog wat tijd voor creativiteit.
Die boodschappen haalde ik trouwens op de fiets, hier in het dorp, en het was KOUD! Ik was blij mijn dikke vest aan te hebben onder mijn winterjas, en het wintersetje wat ik laatst maakte (hoofdband en col) kwam goed van pas.
En deze droeg ik erbij, wantschoenen, handschoenen waarvan de top van de vingers ontbreekt, zodat je dingen toch goed kunt beetpakken, terwijl je geen koude vingers krijgt. Met een flap eraan, die je over je vingers kunt doen zodat het wanten worden, voor als je niets heeft beet te houden.
Ik moest even op zoek naar foto's, en zag dat ik ze al in juni 2011 heb gemaakt van Katia sokkenwol.
Nou, ze zien er nog als nieuw uit, terwijl ik ze toch heel veel gedragen heb in die jaren.

Maar goed, ik dwaal af. Ik schreef dat ik vandaag overdag al creatief bezig was. Ik had een lief, schattig bolletje Adriafil Amani. Dit is een veelkleurig garen, 50% katoen en 50% acryl.
Ik besloot dat bolletje te gebruiken voor een klein cadeautje.

Dochterlief wordt volgende week alweer 22 (waar blijft de tijd?!), en ze heeft verfmaterialen gevraagd voor haar hobby en opleiding. We houden altijd een bepaald bedrag aan als verjaardagscadeau, maar daar komt ze dit jaar niet aan. Dus wil ik haar ook wat contant geld geven. Ze wil bepaalde (dure) boeken kopen, dat kan ze daar dan mooi bijleggen.
Maar "gewoon" geld geven vind ik niet leuk. Dus ik zal er vast nog wel een leuk envelopje omheen maken. En van het bolletje Amani maakte ik dit:
 Eerst 2 hartjes haken, die tegen elkaar aanleggen met de goede kanten naar buiten, rondom een rand vasten haken, en voordat je het sluit het hartje vullen met kussenvulsel. En dan krijg je dit:
Een lusje er aan gemaakt, zodat ze het kan ophangen.
En er is nu nog een kort stukje over, hiervan wil ik een bloemetje of zoiets haken, en er dan een sleutelhanger van maken. Maar dat doe ik pas volgende week, ze is nu thuis uit school, morgen moet ik werken, zondag gaan we samen naar de Handwerkbeurs, en ik ben dinsdag en woensdag vrij, dus dan heb ik alle tijd om ongezien een sleutelhangertje te maken.
Hier nog een keer de eerste foto die ik liet zien, zien jullie wat een grappig gekleurd garen dit is?
Hebben jullie nog leuke plannen voor dit weekend? Misschien kom ik je nog wel tegen op de Handwerkbeurs.
Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend.
Ik ga vanavond lekker verder aan mijn eigen sokken:
Van deze restjes garen ben ik een paar sokken voor mijzelf aan het breien,
Dit is de laatste foto die ik ervan maakte, net de hielen eraan, maar inmiddels zijn de benen bijna lang genoeg, nog een boordje eraan en wat draadjes wegwerken, en ik heb er weer een vrolijk stel sokken bij.
Goed weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten