Volgers

zondag 20 augustus 2023

een nieuwe testknit

Dit Onion garen liet ik al eens zien. Het is een milieu-vriendelijk garen, en bestaat voor 70% uit zuivere scheerwol en 30% uit brandnetel. Dus geen milieu-onvriendelijk plastic! Het heeft een soort parelmoerglans.

De streng in het midden kwam ik laatst tegen in een brocante-winkeltje. Er lagen 2 strengen, en ik hoopte dat ze qua kleur bij het Onion garen zou passen. Dat was inderdaad zo.

Gisterenavond begon ik een nieuw breiwerk, opnieuw een testknit voor Mona Zillah. Na de trui met alle dieren, ga ik nu een vest voor haar testen. Gebreid vanaf het boord, en met steek! Dus ik brei helemaal in het rond, en aan de voorkant brei ik 5 steken die ik later ga doorknippen.

Jullie zien het, het garen past er qua kleur echt wel bij, en met dubbele draad behaalde ik dezelfde dikte als het Onion garen, maar er was niets te zien van het patroon. Dus haalde ik dit uit, en pakte een wit garen erbij, waar ik nog een paar bolletjes van heb liggen. En dat ziet er een stuk beter uit!

Het garen breit heerlijk, en doordat het dikker garen is en op naalddikte 4 wordt gebreid, gaat het ook nog eens snel. Leuke afwisseling met het hele fijne garen van het vest voor Sanne. Daar ben ik nu gaandeweg de mouwen van aan het "ontwerpen". Het patroon heeft korte mouwen, maar Sanne wil er graag lange mouwen in. Dat kan natuurlijk, maar het is veel rekenwerk, doordat het patroon zo vreemd verspringt. Echt een breiwerk waar ik me op moet concentreren, heerlijk om het dan af te kunnen wisselen met een gedachteloos breiwerk!

Ik wens jullie allemaal een fijne zondag. Vanmiddag ga ik een paar uurtjes werken. Doordat veel collega's op vakantie zijn, werd het wat krap met de bezetting, dus spring ik even bij. En vanavond zal ik zeer waarschijnlijk breien aan een vest, dat voor Sanne of dat voor mij 🥰

 

6 opmerkingen:

  1. Ik hoop dat je toch ook nog hebt kunnen genieten van het mooie weer. Ik weet dat je gewrichten daar goed op reageren. Voor volgend weekend wordt helaas weer herfstachtig weer voorspeld.
    Je nieuwe breiwerk ziet er weer goed uit. Is je trui nog naar je zin geworden, na het blocken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uh, goed weer? De komende dagen zit dat er aan te komen, de afgelopen tijd was het helaas voor mij niet best. Gisteren overdag kon ik niets vasthouden, te vochtige lucht, maar gelukkig klaarde het in de loop van de middag op, en kon ik de kramp er 's avonds weer uit breien 😊. Ja, mijn trui is helemaal naar mijn zin geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk weer een test-knit, ziet er al mooi uit, goede keuze dat wit erbij.
    Veel breiplezier, groetjes Juffrouw Ooievaar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het leek me al zo lange tijd leuk om eens mee te doen aan een testknit, en het is me zo goed bevallen, dat zodra ik zag de datzelfde ontwerpster dit patroon wilde laten testen, ik me heb aangemeld.

      Verwijderen
  4. Wat bijzonder dat er brandnetel in zit! Wat kunnen ze toch veel tegenwoordig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik vind het ook bijzonder. Er hoeft daardoor geen nylon o.i.d. te worden toegevoegd, een stuk beter voor het milieu dus!

      Verwijderen