Volgers

donderdag 13 mei 2021

dagje genieten in/van de tuin

 Allereerst: heel hartelijk bedankt voor al jullie enthousiaste reacties op mijn vorige blog over Intarsia breien. Het haalde duidelijk bij veel van jullie herinneringen op, net zoals het bij mij deed toen ik het blog schreef.

Zo'n week of 6 geleden liet ik jullie de heg zien, die tussen de tuinen van ons en onze buurvrouw staat. Het blad blijft er de hele winter aan zitten, en valt er pas laat in het voorjaar af. Dit jaar zelfs heel laat, zoals zoveel in de natuur wat achter lijkt te lopen.
Dit is dezelfde heg nu! Vorige week gingen de eerste bladknopjes voorzichtig open, en in een week tijd is het helemaal ontploft! Een groene muur, en dan laat het bruine blad ook opeens allemaal los.
Vandaag bofte ik, een vrije dag, en droog en zonnig weer, dus ik ging al dat afgevallen blad maar eens onder de heg vandaan harken. Er was ook al heel wat het pad op gewaaid, en zelfs al verder de tuin in.
We hebben een grote kliko, 240 liter is dat volgens mij, en zoals jullie zien zit die nu aardig vol met blad. Nee, een compostbak heb ik niet in deze tuin, dat vind ik zonde van de ruimte, die ik liever beplant.
Door alle regen van de afgelopen tijd, was het gras steeds te nat om te kunnen maaien, het stond behoorlijk hoog. Maar ook dat is weer netjes gemaaid, en de kliko zit nu helemaal vol (er ging ook nog wat onkruid in dat her en der in de tuin op kwam).
Heerlijk dagje genoten van het mooie weer (zelfs een kleurtje op m'n wangen, ondanks al dat bukwerk)!


3 opmerkingen:

 1. Zo'n haag had ik bij mijn vorige huis ook.
  Het hele jaar kon ik de buren niet zien en dan ineens zaten we heel kort bij elkaar in de tuin.
  Wat groeit het dan ineens snel he?

  Hier heeft de buxusrups toegeslagen.
  De hele wijk is kaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inklusief zeker 15m van mij.

   Verwijderen
  2. OH, wat ontzettend zonde van alle buxus! Het is echt ongelooflijk hoe in 1 week tijd de heg van helemaal vol bruin blad, naar helemaal frisgroen blad is gegaan. Fijn voor de vogels die erin nestelen, je ziet nu opeens de nesten niet meer.

   Verwijderen