Volgers

vrijdag 28 mei 2021

De K van Kussenvulling (Crea2021)

 De J heb ik even overgeslagen, ik kon genoeg woorden verzinnen (jarig, jute, juichen, jojo-en, jeugd, joker, jongleren, joggen enz) maar had er geen berichtje bij in gedachten.

De K schoot mij gisteren opeens te binnen. Het gebeurt de meesten van ons denk ik wel, je huis slipt langzamerhand steeds voller, en op een bepaald moment wordt het tijd om eens wat te gaan ruimen.

Daarom zette ik laatst wat spulletjes op MP en op een lokale weggeefgroep op FB. We hadden o.a. deze 2 grote zakken vol kussenvulling op zolder staan

Ik had ze zelf ook weer een keer gekregen, leek me toen heel handig om kussentjes mee te vullen, of misschien zelfs wel een zitzak of palletkussen, maar in de praktijk kwam het daar niet van. Het waren 2 heel grote zakken vol, ze namen flink wat ruimte in op zolder.

Nu zou je denken: die zijn zo weg, maar het duurde bijna 2 weken voordat er iemand op MP reageerde met de vraag wat ik ervoor wilde hebben. Ach, ik had ze ook maar gekregen, dus als zij ze graag wilde hebben, kon ze ze gratis komen ophalen. Daar maakte ik iemand blij mee!
Toen ik vroeg wanneer ze het dan zou komen ophalen, was het antwoord ruim een week later. Zucht, we hadden ze van zolder af gehaald om ze goed op de foto te kunnen zetten, en met de verwachting dat ze wel snel weg zouden gaan, in de bijkeuken gezet (waar ze best in de weg stonden).
Nou ja, vooruit dan maar, dan nog maar een week in de weg staan (ze weer 2 trappen op zeulen zagen we minder zitten, de zakken waren zo groot als Sanne!).

Afijn, ze zou op zaterdag langs komen, tijdstip liet ze nog wel weten. Ik vroeg haar de dag ervoor, of ze al wist hoe laat ze ongeveer zou komen, want inmiddels waren er meer reacties op gekomen (mensen die ik moest teleurstellen dat het niet voor niets op gereserveerd stond) en zouden ook wat andere spullen die dag worden opgehaald.

Nou, ergens in de middag, maar een tijd kon ze niet noemen. Zucht.... op zaterdagmiddag even na 3 uur heb ik haar nog maar eens gevraagd, of ze nog wel van plan was om langs te komen. Nou, eigenlijk niet, ze had geen tijd, maar of morgen ook goed was. Uh nou, hoe laat dan? Kon ze opnieuw niet zeggen. Dus toen heb ik maar geantwoord dat ik wel een tijdstip wilde weten, en als ze dan niet zou verschijnen om die tijd, dat ik het dan aan iemand anders zou geven. Hoppa, dat werkte, want toen werd er opeens een tijdstip doorgegeven.

De volgende dag verschenen haar moeder en broer om het voor haar op te halen. Geen idee of ze zelf niet meer durfde langs te komen of zo, maar het enige wat moeder zei was: oh dat zijn grote zakken. Ja, mijn dochter maakt kussens, daar heeft ze ze voor nodig. En dat was het, ze pakten ieder een zak, en liepen weg. Nog niet eens een dank-je-wel! Tja, met zo'n moeder snap ik dat dochter niet zo netjes is in afspraken nakomen. 

Maar goed, wij hebben weer ruimte op de zolder, en ik hoop maar dat de dochter er blij mee is. Op MP gaf ze me een 4 van de maximaal 5 die je kunt geven, zonder verdere uitleg, of zonder aan te klikken wat ze goed vond aan de verkoper, of wat de verkoper zou kunnen verbeteren. Waarschijnlijk vond ze dat ik niet aardig was geweest, omdat ik na 1,5 week wel een tijdstip van ophalen wilde weten 🤨

15 opmerkingen:

 1. Haha, ook de K van klantvriendelijk ;-)
  Dan denk je iemand blij te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, klantvriendelijkheid is mijn dagelijks werk 😉

   Verwijderen
 2. Door dat soort types ben ik gestopt met het verkopen van spullen op MP. Op een gegeven moment was ik er gewoon helemaal klaar mee.
  Maar goed, jij bent nu gelukkig wel van die grote zakken af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al 15 jaar een account bij MP, en in het verleden vooral heel goede ervaringen gehad, maar dit zet me wel aan het denken.

   Verwijderen
 3. Jammer van de vervelende ervaring, maar het ruimt wel lekker op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jemig, wat zijn er toch rare mensen.... Knap dat je zolang vol hebt gehouden en geduldig bent gebleven!kan je kopers eigenlijk ook punten geven? Deze verdient in ieder geval een dikke onvoldoende!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een bijzondere mensen heb je toch. In elk geval ben jij van je kussenvulling af en heb je weer ruimte op zolder. Jammer dat er geen bedankje af kon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt er rare kwinkkwankers bij helaas.
  Ik zou er in alle toonaarden blij mee geweest zijn hoor.

  Tegenwoordig zet ik dingen waar ik gratis vanaf wil meestal op de plaatselijke weggeefhoek op fb.
  Maar steeds één ding tegelijk.
  Helaas zitten er een paar vrouwen op die alles kunnen gebruiken.
  Één vertelde me zelfs in geuren en kleuren hoe ze mijn spulletjes op haar webshop ging zetten.
  Nou dan kan ik het geld zelf ook wel gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar ze zijn weg! En ik ga het daarom ook eens proberen op MP.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn moeder zou in dit geval gezegd hebben:
  Je hebt mensen en potloden, ze schrijven allebei.Waarmee ze
  bedoelde, dat er rare mensen rondlopen, wat hier wel opgaat.
  Een dank je wel is toch wel het minst, zeker na zoveel tijd.
  Fijne zondag,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig zijn ze eindelijk weg. Wel jammer dat mensen zo zijn he. Een dankjewel kost immers niks. Gelukkig hebben jullie nu weer mooi ruimte over.
  Fijne avond.

  lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, een dankjewel is een kleine moeite, kost niets, en je krijgt er hoogstwaarschijnlijk zelfs nog een glimlach voor terug.
   Jij ook een fijne avond!

   Verwijderen
 10. Tja, je hebt van die mensen...........
  Jij had geduld, maar zoiets is knap irritant !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad irritant, maar ach, niet alle mensen hebben nu eenmaal even goede manieren.

   Verwijderen