Volgers

maandag 24 mei 2021

Cotton glans

 

Een tijdje terug werd ik benaderd door een lezeres van mijn blog. Ze ging verhuizen, naar een kleinere woning, en was dus alvast haar spulletjes aan het uitsorteren, wat ging mee, wat ging weg.

Ze kwam een aantal breiwerken tegen, waar ze al een eind mee op weg was, maar die ze niet zou gaan afmaken. Ze vroeg of ik er belang bij had, en stuurde me foto's. Jazeker! We spraken een prijs af, en overlegden over het versturen. Maar wat een toeval, ze zou binnenkort bij vrienden langs gaan, die in een dorp wonen vlak bij ons. We spraken af om e.e.a. Coronaproof uit te wisselen, gewoon buiten bij haar auto. Ik vond het wel erg ongastvrij, dat ik haar niet even zou binnen laten en een kop koffie zou aanbieden, maar zij wilde zelf ook graag het op deze manier te doen.


Wat een leuke breiwerken had ze gemaakt! Snel paste ik ze aan, oh, wat een teleurstelling, het paste me allemaal niet! Maar het waren hele mooie garens die ze had gebruikt, dus dat zou uiteindelijk wel goed gaan komen!

Op de foto's hierboven 1 van de breiwerken, een leuk, luchtig zomertruitje, gemaakt van Cotton glans uit de Bijenkorf huiscollectie (verkopen ze daar garens? Volgens mij niet in de tijd dat ik er "vroeguh" kwam in Rotterdam!). Ik vond het echt heel jammer, om uit te halen, maar ja, het paste me gewoon echt niet.
Dus nu is het dit geworden:
Een gehaakt luchtig zomertruitje! 
Het weer is er nog niet naar om het te dragen, maar als de weersverwachting klopt, gaat het na deze week eindelijk beter weer worden, met temperaturen boven de 20 graden. Daar zijn we met z'n allen wel aan toe denk ik.

Het patroon dat ik gebruikte vind je hier. Het heet "My Precious" Sweater. Nee, volgens mij heeft dat niets te maken met de Lord of the Rings, maar heeft de ontwerpster het zo genoemd omdat het haar lievelingstrui is geworden.

Over het algemeen heb ik dit keer het patroon gevolgd, ik heb alleen het halsboord een klein beetje veranderd. Dat heeft een grappig patroontje, maar in dit garen werd het een heel stijf boord. 
Ik heb er korte mouwen in gemaakt. Dat moest wel, want ik heb nog maar een half bolletje aan garen over. Maar, ik was dat sowieso wel van plan, door de gaatjes is het een zomers shirt, wat ik prima over een topje kan dragen. Ik kan niet wachten tot het weer er geschikt voor is!
Ik kan jullie het patroon echt aanraden. Zoals de ontwerpster zelf ook schrijft, als je de geschreven tekst leest, lijkt het in eerste instantie nogal ingewikkeld, maar als je aan de slag gaat, heb je al snel door hoe het werkt, en dan hoef je totaal niet meer naar het patroon te kijken.
Het wordt gehaakt van boven naar beneden. ideaal, want zo kun je tussendoor passen of het allemaal klopt. En het heeft (bij mij) echt een perfecte pasvorm! Alleen de mouwen zijn vrij wijd (het is een oversized model, dus dat klopt op zich wel). Ik heb bij de mouwen elke toer een steek geminderd, zodat de mouwtjes niet raar wijd uit zouden gaan staan, en dat bleek de juiste oplossing.

12 opmerkingen:

 1. Ik herinner me nog dat je dat schreef... En nu ben je dus bezig geweest met die breiwerken van deze mevrouw. Wat een enig truitje heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag heb ik een andere trui uitgehaald. Hetzelfde probleem, echt een heel mooi breiwerk, maar helaas, net als deze, met een hele diepe v-hals, wat mij echt niet past.

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige trui heb je gemaakt. Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ook voor je mailtje, ga ik mee aan de slag!

   Verwijderen
 3. Wat een prachtig truitje heb je ervan gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is altijd even zonde om een mooi handwerk uit te halen, maar het is nog erger als het in de kast blijft liggen. Gelukkig heeft het bij jou een nieuwe bestemming gekregen. Je Precious is prachtig geworden en inderdaad; nog een paar nachtjes en je kunt hem dragen. Veel plezier ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat de weersverwachtingen uit gaan komen, we zijn allemaal wel toe aan een beetje zon en warmte!

   Verwijderen