Volgers

woensdag 7 april 2021

Bordeauxrode trui

 

Nu heb ik zo vaak aan jullie hoofden "gezeurd" over de trui die ik aan het breien was van bordeauxrode Cool Wool Melange, maar heb ik jullie nooit het eindresultaat laten zien!

Afgelopen zondag nam ik foto's van de trui. Ik hing de trui op een kledinghanger, en die hing ik aan 1 van de vogelvoer-plekken in onze tuin. Zoals jullie zien, was er net hagel gevallen, het voer was niet meer te zien onder de hagelstenen.
Het is een vrij eenvoudige trui geworden, in 1 kleur (voor mij heel bijzonder want oh wat vind ik dat saai om te breien!). Voor de afwisseling een werkje erin gebreid
Veel meer dan dit kon het gewoon niet worden. Ik had 9 bollen gekocht, ik zou volgens het label met 8 bollen ruim moeten uitkomen, maar dat zou echt te weinig zijn geweest. Ik heb nu nog een klein bolletje over, het weegt 12 gram.
Ik vond het garen prettig breien, maar als je net begint met breien, raad ik je dit garen niet aan, omdat het makkelijk split, en je dus gemakkelijk in het garen steekt met je naald. Ik ben wel benieuwd of dit garen lang mooi blijft tijdens het dragen, dat zal ik gaan ondervinden.13 opmerkingen:

 1. Maar ondanks alles vind ìk deze trui mooi geworden en wat knap dat de strepen van mouwen en lijf zo doorlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Tja die doorlopende streepjes, dat zal de perfectionist in mij zijn, ik zou me er aan ergeren als die niet zouden doorlopen 😃

   Verwijderen
 2. Je moeite heeft geloond; het ziet er mooi uit! Ik hoop dat je beel lang plezier ervan hebt.
  De volgende trui wordt er waarschijnlijk weer een met meerdere kleuren? 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik hoop het ook. Ik heb nu achter elkaar 2 truien en een vest gebreid in slechts 1 kleur, de volgende zal er vast eentje worden met meerdere kleuren, maar ik heb nog niets in mijn hoofd. Wil eerst even een stapeltje sokken breien.

   Verwijderen
 3. Hij is erg mooi geworden Anja en ik hoop dat je hem met veel plezier zult dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zal het er leuk uitzien in jouw kast met al die mooie
  truien, alweer eentje bij de collectie.
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad veel truien, maar ik ben een koukleum, dus ik draag vrijwel het hele jaar rond truien. Alleen bij de hitte zoals we die vorige zomer hadden, zul je mij in een t-shirtje zien 😊

   Verwijderen
 5. Wat een leuke trui! Ik houd ook wel van zo'n kleur als het om een trui gaat... Hopelijk ga je hem veel dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een prachtig warme kleur, lastig om dat op de foto te krijgen. Het garen voelt zacht aan, ik verwacht hem inderdaad vaak te gaan dragen.

   Verwijderen
 6. Ik vind het mooi met alleen die diagonale lijnen erin.

  BeantwoordenVerwijderen