Volgers

zondag 28 juli 2019

regen verwacht

Vandaag was de laatste dag van de Tour de France. Ik vind die laatste etappe nooit leuk om naar te kijken, de einduitslag is al bepaald, tenzij iemand tijdsverlies zou oplopen, bijvoorbeeld door mechanische pech of een val.
Steven Kruiswijk werd derde, en dat verdient een dikke pluim! De winnaar (Egan Bernal) is een snotaapje van 22 jaar, een Colombiaanse berggeit, die eigenlijk Thomas had moeten helpen, om net als vorig jaar de Tour te winnen, maar in plaats daarvan zo goed was, dat hij vóór Thomas in het klassement kwam te staan. Het is hem van harte gegund! Al leek Thomas daar toch anders over te denken. Die stond op het podium met een zure glimlach, terwijl Kruiswijk met een big smile stond te genieten.

Ik besloot om tijdens het saaie deel van de etappe het gras te gaan maaien. Tijdens de hittegolf van afgelopen week had ik het gras lekker met rust gelaten, dan maar wat hoger en groen, dan maaien waardoor het dood gaat. Ik zette de grasmaaier een standje hoger dan normaal, want overmorgen wordt de verwachte temperatuur hier ook al weer 29 graden. Er kwamen wolken aan de lucht, mooi, dan zou het gemaaide gras fijn een buitje krijgen. Maar nee hoor, niks, er is hier nog altijd geen druppel gevallen. De temperatuur steeg hier vandaag dan ook nog weer boven de 30 graden uit,
Best apart, meestal is het in het zuiden van het land warmer, maar daar is door de gevallen regen de temperatuur kennelijk gezakt naar een graadje of 25 (of minder zelfs).

Nou ja, ben blij dat ik het gras niet te kort heb gemaaid, morgen geeft de weersverwachting 1 mm neerslag op. En dan dinsdag weer 29 graden, en pas woensdag wordt er serieus neerslag verwacht.
We gaan het zien.

9 opmerkingen:

 1. Ja, vreemd, dat het bij jullie nu nog zo warm is.Gisternacht is
  hier 19 mm regen gevallen en overdag ook nog een aantal bultjes,
  de temperatuur haalde net geen 22 graden meer.De tuin knapt
  gelijk weer een stuk op.Nu nog de warmte uit huis zien te
  krijgen.
  Fijne week, komt je vakantie er al aan?
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook droog gebleven.
  De regen bleef weer eens onder de Vecht hangen.
  Vanavond een nieuwe kans.
  Duimen maar.
  De tuin (en ik) snakt er naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier in de Achterhoek heeft het ook nog steeds niet geregend... Ik heb zin in een regenbuitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het staat nu nog steeds voor morgenmiddag verwacht, we zullen het moeten afwachten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vanavond om een uur of zeven: twee minuten regen gehad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier echt 5 druppels, niet eens een halve minuut haha. Het was van "hè, het regen...de".

   Verwijderen