Volgers

woensdag 15 maart 2017

stofzuiger kapot

November 2013 kochten we een stofzuiger, de Philips Powerlife 1900.
De (weinige) recensies toen waren erg positief, en hij was in de aanbieding voor € 59,95.

Helaas, afgelopen weekend gebruikten we hem nog, en was er niets aan de hand, maar toen ik hem gisteren weer wilde gebruiken, gebeurde er helemaal niets!

Geen idee wat er aan de hand kan zijn, snoer is prima in orde, de laatste keer bij het gebruik niets geroken dus een doorgebrande motor lijkt me ook stug.
De filters worden altijd goed schoongehouden, dat kan ook niet de oorzaak zijn.

Ik wilde wel eens binnenin kijken, of er iets te zien is.
Er zitten 4 schroeven om de stofzuiger open te maken, waarvan de voorste 2 er makkelijk uit geschroefd kunnen worden. Maar de achterste 2, daar kun je helemaal niet bijkomen!

Het deksel kan er op geen enkele manier afgehaald worden, en daardoor kun je niet bij de schroeven die daaronder zitten, de klep zit dan in de weg.

Dus eens op zoek op het wereldwijdeweb. Geen tips over hoe ik de stofzuiger open krijg, maar wel heel andere recensies als toentertijd. Ik zie dat veel mensen dezelfde klacht hebben als ik vanaf het begin al heb: hij maakt absurd veel herrie! Je kunt elkaar echt niet verstaan, je komt gewoon niet boven de herrie uit.
En opvallend vaak las ik ook dat de stofzuiger er al na net 2 jaar mee was opgehouden. Net buiten de garantieperiode dus.

Tja, er zit niks anders op dan op zoek te gaan naar een andere stofzuiger.
Zoals we altijd doen, eerst maar eens reviews lezen, maar dat zegt dus helaas ook niet alles, de paar reviews die er toen waren, waren erg lovend. Misschien maar op zoek naar een type dat al een aantal jaren op de markt is? Zodat mensen de kans hebben gekregen om negatieve reviews te schrijven na een jaartje of 2-3 gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten