Volgers

vrijdag 14 juni 2024

Athena sweater zal nooit worden gepubliceerd helaas


 Het leven van een ontwerpster gaat niet altijd over rozen. Ik deed mee aan een testknit voor een trui, het inbrei-patroon sprak mij erg aan. Maar... na die yoke liep ik tegen allerlei problemen aan. Die hadden vooral te maken met de pasvorm. Er staan gewoon teveel steken op de naald, als de pas helemaal is gebreid. En dat krijg je niet goed verdeeld over pand en mouwen, zonder dat het allemaal te wijd wordt.

Helaas voor de ontwerpster, namen de andere test-breisters hun tijd. Of eigenlijk, ik was de enige die de trui had opgezet, en dat bleef een paar weken zo. Heel vervelend voor een ontwerpster, ze had echt wel duidelijk aangegeven wat de deadline zou zijn. Maar goed, op verzoek van de ontwerpster legde ik mijn breiwerk stil, in afwachting of anderen tegen dezelfde problemen aan zouden lopen.

Helaas, dat was zo. En ondanks veel meedenken en aanpassingen enzovoorts, kwam het niet goed. De ontwerpster heeft nu besloten dat dit patroon nooit zal worden gepubliceerd.

Tja, ik vind dat heel erg vervelend voor haar, maar daar is het testen van een patroon natuurlijk uiteindelijk wel voor bedoeld, dat je fouten in een ontwerp of tekening of tekst ontdekt, voordat je het patroon uitgeeft en mensen ervoor te betalen. En als het uiteindelijk teveel fouten blijkt te bevatten die je er niet uit krijgt, dan is de enig juiste beslissing. Zo gaat de yoke nu waarschijnlijk wel gebruiken in een tuniek of jurk, ben heel benieuwd hoe dat zal gaan.

Wij zijn vrij om te doen wat we willen met onze trui. Ik besloot het pand, na stevig blocken, af te breien, om te zien of ik het zodanig kan aanpassen dat het goed zal passen. Nou, ik ben benieuwd!

Ik heb het gewassen, en nu ligt het te drogen:

Wees gerust, na het maken van deze foto heb ik her en der de pinnetjes nog wat verzet. Ik ben heel benieuwd of het goed zal komen. Zo ja, dan brei ik de mouwen eraan. Maar als het echt niets is, dan haal ik het weer uit. In dat geval ga ik er mijn eigen berekeningen op loslaten, opmeten wat mijn stekenverhouding is, berekenen hoe ik het patroon kan aanpassen zodat het wel goed zal passen enzovoorts.
Want het patroon op zich vind ik erg leuk, en de garens passen goed bij elkaar.
We gaan het wel zien.

Ik heb nog wat projectjes op de naalden staan, ga vandaag maar eens een paar sokken afbreien, want de 1e ronde van SWC loopt vandaag af. Zoals ik het begrepen heb, begint zondag de 2e ronde. Ben benieuwd naar de patronen, hopelijk weer eentje waar ik mijn voorraadje felgekleurde, bonte Opal garens in kan verwerken!

Tot slot nog even over mijn gezondheid: ik ben gisteren gebeld door het ziekenhuis, er was een afspraak afgezegd voor aanstaande maandag, dus de vraag was of ik langs wilde komen. Ja, natuurlijk!! Eindelijk komt er beweging in (nou ja, in de gezondheidszorg, niet in mij helaas, ik kan alleen nog een beetje strompelen 😏).
Ik hoop dat ik wat meer duidelijkheid ga krijgen, over wat er nu precies aan de hand is, wat er tijdens de operatie precies zal worden gedaan, wanneer ik zal worden geopereerd, hoe lang het herstel naar verwachting zal duren, en ga zo maar door.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend. Vraagje aan de bloggers: ligt het aan mij, of raakt het bloggen echt uit de tijd? Wordt het vervangen door Instagram? Ik vind Insta leuk om plaatjes te bekijken, net als Pinterest, maar ik lees toch heel graag de verhalen achter die foto's. Maar op steeds meer blogs die ik graag bezoek valt het stil, en ik merk dat er minder reacties worden geschreven, zowel bij mij als op de blogs die ik bezoek.

13 opmerkingen:

  1. Ondanks alles vind ik het een mooi patroon en mooie kleuren.
    'k Ben benieuwd of je er verder mee kunt, succes!
    Fijn dat er ineens een plaats voor je vrij komt en ik hoop dat je echt duidelijkheid krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het patroon sprak me direct aan toen ik het zag. En ik ga er sowieso een trui mee maken. Als het blocken niet werkt, haal ik het uit en brei ik een trui waarbij ik het patroon wel gebruik, en zeker ook deze garens, want ze passen goed bij elkaar.
      Ja, heel blij met het plekje, heel benieuwd!

      Verwijderen
  2. Blog zelf niet; geniet van het lezen van jouw blog(en die van andere bloggers).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoop het toch niet he.
    Ik vind instagram niet daverend.
    Er wordt nauwelijks gecommuniceerd.
    En ik vind stukkies schrijven nu juist zo leuk.

    Veel succes maandag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop het ook niet, ik vind juist die interactie bij het bloggen zo leuk! En dank je wel!!

      Verwijderen
  4. Ik lees je stukjes met veel plezier en bewonder je prachtige breiwerk. Ik ben ook heel onder de indruk van de ellende met je rug. Ik hoop zo voor je dat je snel en goed kan worden geholpen met een operatie. Het is niet niks maar ik duim voor je. Het gaat goed komen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat lief van je Elly, heel erg bedankt voor je lieve wensen.

      Verwijderen
  5. Wat jammer dat de testbrei zo is afgelopen... Tegelijkertijd lijkt het me een leuke uitdaging om er nu zelf wél iets moois van te maken.
    Wat fijn dat je onverwachts al snel in het ziekenhuis terecht kunt! Hoe eerder hoe beter lijkt me.
    Of bloggen uit de tijd raakt? Ik weet het niet. Ik maak me er zelf ook schuldig aan dat ik veel minder blog dan voorheen. Waarom dat is, daar kan ik de vinger niet op leggen, ik heb er al vaker over nagedacht. Op de een of andere manier heb ik gewoon minder zin om achter de computer te kruipen. En het is net als met foto's inplakken vroeger; hoe langer ik wacht, hoe groter de stapel wordt en daardoor wordt de zin nóg minder....
    Wel vind ik bloggen leuker dan Instagram; die berichten zijn vaak korter waardoor en minder informatie te lezen is. En als je op mijn Instagram kijkt, dan kan je zien dat ik daar ook minder berichten plaats dan voorheen....
    Heel veel succes maandag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker jammer, maar de ontwerpster heeft al mooie designs op haar naam staan, het kan nu eenmaal een keer mis gaan. Ik zal zien wat het wordt, het is nu nog niet droog.
      Ben heel blij dat er een gaatje is in het ziekenhuis.
      Ik begrijp wat je schrijft over foto's inplakken vroeger. Zelf laat ik ook niet alles zien wat ik brei/haak, vooral gebruiksvoorwerpen zoals mandjes vergeet ik gewoon. Dat ga ik dan niet achteraf nog inhalen, want dan gaat de lol er inderdaad wel af.
      Dank je, ik kijk uit naar maandag!

      Verwijderen
  6. Oh, fijn Anja, dat je maandag al kunt komen, wachten op iets waar je zelf geen invloed op hebt is zo naar. Ik hoop, dat je antwoord kunt krijgen op al je vragen.
    Jammer van het testbreien, het veranderen en aanpassen van een patroon is voor jou een peuleschilletje jij bent zo'n "breikei".
    Het was mij ook al opgevallen dat er zoveel minder geblogd wordt, meestal wel minder in de zomer, maar er verdwijnen inderdaad veel blogs.Ik vind dat heel jammer, instagram is vaak zo nietszeggend.
    Laat jij de lezers alsjeblieft niet in de steek, je doet er velen een plezier mee.
    Goed weekend, en sterkte maandag,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Betsy, wat lief van je, ik sta er eigenlijk niet bij stil dat ik anderen een plezier zou doen met mijn bloggen. Gek eigenlijk nu ik erover nadenk, want ik beleef zoveel plezier aan het lezen bij anderen. Maar het bloggen doe ik omdat ik zelf zoveel plezier aan beleef, aan de communicatie met mijn lezers. Daarom antwoord ik ook altijd reacties. Als iemand de moeite neemt te reageren, vind ik het niet meer dan fatsoenlijk om daarop terug te reageren. Dus wees gerust, ik blijf bloggen, en laat mijn lezers niet in de steek!

      Verwijderen
  7. Wat jammer van al je werk en het mooie patroon dat het ontwerp dan toch niet goed is. En toch denk ik, dat het jou, met al je brei ervaring, nog wel gaat lukken om er toch een goed passende trui van te maken. Helaas heb ik de afgelopen maanden ook minder kunnen bloggen, meelezen en reageren op blogs omdat de tijd me ontbrak, maar ik hoop en verwacht dat dit de komende tijd wel weer beter gaat worden, want ik vind het ook gezellig om blogs te lezen en mee te genieten van zaken die anderen bezig houden en wat anderen aan het maken zijn. Veel sterkte met je gezondheid! Groet, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen