Volgers

donderdag 30 mei 2024

Fish Lips Kiss hiel (maar niet echt)

Vorig jaar deed ik mee aan Sock Madness, en breide in ronde 5 de Wrong Way Socks. Het idee vond ik erg leuk: je breit vanaf de teen tot aan de hiel een deel, je breit ook een deel vanaf het boord naar de hiel. Op beide brei je pijlen in, in de richting die je breit.
Daarna brei je in het rond een hiel (en daar brei je dan ook weer pijlen in, in de breirichting).

Maar zoals jullie wel zien op de bovenste foto, kwam er een sok uit met een erg vreemde pasvorm. Of eigenlijk, geen pasvorm, want bij velen pasten deze sokken niet.

Toen ik laatst mijn sokkenla opruimde kwam ik dit paar tegen. Die ging ik uithalen, zonde van het gebruikte garen! Ik haalde eerst de hiel eruit, daarna haalde ik de voet uit (de tenen behield ik). Daarvandaan breide ik de voet weer aan:

Ik besloot streepjes te breien. Ik breide de hiel eraan, en heb toen met de Kitchener Stitch de delen aan elkaar gezet. 

Afgelopen dinsdag ging ik naar het ziekenhuis voor een MRI-scan. Nooit geweten dat je daar misselijk van kon worden (had vooraf ook geen informatie opgezocht). Ik kwam er ook achter dat ik toch wat claustrofobischer ben dan ik wist 😂. 
Al met al voelde ik me niet zo fit, dus ik besloot 's avonds om lekker te gaan breien aan een breiwerkje waar ik niet mijn aandacht bij hoefde te houden. Kun je je voorstellen hoe raar ik keek, toen ik de volgende ochtend dit zag:

Echt, geen idee hoe ik dat voor elkaar heb gekregen!!! Voor de breisters onder ons, dit is NIET wat er bedoeld wordt met een fish-lips-kiss hiel 😁.

Nou ja, je begrijpt dat ik dat weer heb uitgehaald, en inmiddels zijn beide sokken voorzien van een goed passende hiel:


Nog even blocken, dan zie je de Kitchener Stitch ook niet meer, en dan heb ik weer een fijn paar sokken erbij. 
Ze Zijn gebreid met Lana Grossa Meilenweit Seta (groen garen) en Onion Nettle (sokkengaren waarin geen plastic materiaal wordt gebruikt voor versterken maar brandnetels). 


 

5 opmerkingen:

  1. Bedoeld of niet, het is wel humor!
    Letterlijk de kissende lips.😅

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, ha, het lijkt wel een mond van een vis ;)
    Leuke sokken heb je er van gemaakt, inderdaad zonde om niet te dragen. Ik zal voor je duimen dat de uitslag positief is. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die heb ik inmiddels binnen, ik moet worden geopereerd aan mijn rug. Weet verder nog niets over hoe en wat en wanneer.

      Verwijderen
    2. Oei, dat is heftig. Hopelijk kun je snel geholpen worden, zodat je van je klachten wordt verlost. Ik wens je in ieder geval veel sterkte.

      Verwijderen