Volgers

zondag 31 maart 2024

Kasha vest


 Bijna, het vest voor Sanne is bijna klaar! 


De mouwen en panden zijn af en aan elkaar gezet, nu alleen nog het kraagje breien en eraan zetten, en dan is het vest eindelijk klaar om te worden gedragen!


Ik heb helaas geen plezier gehad aan het breien van dit vest. Het is een patroon uit de 40-er jaren. Sanne kocht een boek met uitsluitend patronen uit die tijd, en die zien er echt heel erg leuk uit. Ze koos dit vest, het heet Kasha, en heeft eigenlijk korte mouwen. Ik heb dus zelf de lange mouwen erbij verzonnen.

Het patroon is heel apart, op de foto's hierboven zie je dat het een soort salmiak is die je breit, maar de tekening is helemaal recht! Heel vreemd hoe het is getekend. Bij voorbeeld, je breit 5 naalden met 5 steken recht, op de tekening staan trappetjes, alsof die steken steeds een steek verschuiven naar links of rechts. Heel lastig te lezen, vond ik. 

Maar goed, het is in elkaar genaaid en het past gelukkig geweldig goed! Al dat werk niet voor niets gedaan 😀.

Ik ben nu nog het kraagje aan het breien, dat moet er dan aan worden genaaid, maar ik ben heel benieuwd of ik ga uitkomen met het garen dat ik nog heb:


Eventueel kan ik het proeflapje nog uithalen, en anders toch maar een nieuwe bol garen bestellen. We zullen wel zien. De kleur van het vest is zoals de te zien op deze foto, van het restje garen. De foto's bovenaan maakte ik begin van deze middag, en de kleur lijkt veel geler/lichter doordat het zonnetje zo haar best deed 🌞.

Ik ga nog even lekker aan het kraagje breien, en hoop dat ik dat vandaag eraan genaaid krijg. Dan is dit project echt klaar, fijn!!

Fijne Paasdagen allemaal!

EDIT: nog net voordat het ging schemeren was het vest klaar (op de knoopjes na) en heb ik het nog even op de foto kunnen zetten:

Ik heb het proeflapje moeten uithalen omdat ik anders te weinig garen had.


Uiteindelijk nog 4 gram overgehouden!






13 opmerkingen:

  1. Wat is dat een mooi motief en tegenwoordig ben ik ook helemaal gek van die kleur. Jammer dat het breien niet zo lekker ging, maar je dochter gaat het vest vast met veel plezier dragen.
    Jij ook fijne Pasen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben echt blij dat het vest af is, breien doe ik voor mijn plezier en ontspanning, maar ik wilde de persé afmaken, al had Sanne al vaak gezegd dat ik gerust een ander patroon mocht breien.

      Verwijderen
  2. Laat je ons nog weten of je uitkwam met je wol?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het proeflapje uitgehaald, en daarmee de kraag kunnen afmaken. Er is nu nog 4 gram over!

      Verwijderen
  3. Wat knap dat het je gelukt is uit die vreemde teltekening te komen! Het patroon ziet er knap uit, het vest is er mooi door geworden. Het ktaagje vind ik echt retro, leuk! Sanne heeft een prachtig vest van je gekregen. Fijn dat je precies genoeg garen had, dat was vast flink spannend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sanne houdt enorm van deze retostijl, het kraagje is precies waar ze van houdt. Ja, ben blij dat ik heb doorgezet en eruit ben gekomen, het vest staat haar erg goed, hopelijk gaat ze er veel plezier van hebben. Sanne stelde al voor extra garen te kopen, maar ik was bang dat je dan toch kleurverschil zou zien, en gelukkig redde ik het net met het uitgehaalde proeflapje.

      Verwijderen
  4. Dat was dus echt een monnikenwerk, maar het resultaat mag er zijn. Ik vind het prachtig !
    Patronen die moeilijk te begrijpen zijn werken niet echt stimulerend.
    Fijn dat je nu kunt afvinken en een nieuw project kan beginnen.
    Ik ben ook een vest aan het afmaken dat er al heel lang ligt, alleen de biezen moeten nog. En er staat een zomertrui op de pennen, ik weet niet hoe het patroon heet, maar het breit heerlijk weg.
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben echt heel blij dat dit af is! Ben nu bezig met wat andere projecten, die zijn blijven liggen, af te maken. Net als jij een vest dat nog biezen nodig heeft, en ik heb nog 2 paar sokken en een kussenhoes liggen. Verder nog een paar projectjes die waarschijnlijk worden uitgehaald. En dan lekker met een schone lei beginnen, ik ben niet zo van de vele projecten tegelijk op de naalden! Heel benieuwd naar jouw zomertrui!

      Verwijderen
  5. Een heidens karwei. Maar het is werkelijk prachtig geworden. Ik ben heel benieuwd hoe het je dochter staat maar ik begrijp dat je daar geen foto van op je blog zet. Die kleur is ook zo mooi warm. Hoe noem je die kleur? Ik zou zeggen: kerrie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nog geen foto's gemaakt terwijl ze het draagt, maar ik zal haar eens vragen om die te maken. Dan kan ik ze hier zeker wel plaatsen (kan ook zonder gezicht natuurlijk ivm privacy). Dat zal dan waarschijnlijk pas volgend weekend gebeuren.
      Het garenmerk gebruikt nummers geen namen voor hun kleuren, en op Ravelry wordt het heel saai geel-oranje genoemd, maar kerrie is zeker wel een goed gekozen naam voor de kleur.

      Verwijderen
  6. Wat een beauty zeg, heel erg mooi, ik hoop dat je dochter er veel draagplezier van heeft. De kleur is ook goed gekozen, komt zo een beetje vintage over. Wat fijn dat je het proeflapje kon uittrekken. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen