Volgers

zondag 22 november 2020

zondag

 Gisteren was het hier bar en boos qua weer: harde wind, regen en koud! 

Hoe anders is het vandaag: windstil, droog en het zonnetje zorgt voor een hogere temperatuur.

Daar hebben we vanmorgen fijn van geprofiteerd! We maakten een heerlijke wandeling door het bos en over de heide. 

Bij de diverse toegangen naar het landgoed bij ons dorp zijn wildroosters, met daarnaast van die klaphekjes waar je als wandelaar door kunt. Het is natuurlijk al 2e helft november, en dus is het helemaal niet zo vreemd dat alle paddenstoelen die we zagen staan al aan het verschrompelen zijn, en er nog maar weinig blad aan de bomen hangt. Maar vreemd genoeg voelt het als half september. Misschien doordat de temperaturen over het algemeen nog best hoog zijn?

We hebben een speciale rugtas, waarin onze poes mee kan als we gaan wandelen. Nee, dat is helemaal niet zielig! Ze vindt het heerlijk! 

Kijk, zoiets is het. Zoals je kunt zien is het aan de buitenkant helemaal doorzichtig kunststof, en er zitten heel veel openingen in, waardoor ze het niet benauwd kan krijgen. Afwisselend zit ze soms om zich heen te kijken, of gaat ze lekker liggen (en valt dan rustig in slaap, dat zou ze niet doen als ze het niet prettig zou vinden).

Ik had nog beloofd om een foto te plaatsen als de shawl af was, bij deze:
Ik ben van plan om ook nog een dikkere shawl te maken, voor als het echt koud is in de winter. Nog maar eens even kijken wat voor model dat wordt. Zo'n driehoek lijkt me wel erg fijn, met de punt aan de voorkant zodat er geen wind langs kan.

Maar eerst wil ik mijn Gardengate-trui gaan afbreien. Daar hoef ik alleen de mouwen nog van af te breien, dat schiet dus al lekker op.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag!
Stay safe, stay at home!
13 opmerkingen:

 1. Wat grappig dat de poes mee mag 'wandelen'.
  Je sjaal is mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze vorige poes deed dat ook al, zij liep met ons mee, maar keek totaal niet naar verkeer, dus liep zij aangelijnd, net als een hond. We hadden toen ook al zo'n rugzak, ze was al op leeftijd en kon niet heel lange wandelingen maken, maar vond het geweldig om mee te gaan. We hebben nu een nog jonge poes, uit het asiel, waar ze terecht is gekomen nadat ze was aangereden. Haar baasjes wilden haar niet meer, omdat ze o.a. beide kaken had gebroken en haar achterpoten. Ze is helemaal opgeknapt, wil wel buiten zijn (in de tuin) maar vindt het daar buiten heel eng. In de rugzak vindt ze het geweldig! Of zij uiteindelijk ook aangelijnd zal mee gaan, weten we nog niet, tijd zal het leren of ze dat leuk vindt.

   Verwijderen
 2. Wat geweldig, dat de poes zo mee kan, ik heb dat nog nooit
  gezien.Onze Katootje loopt ook aangelijnd maar wil niet mee op
  straat, dat hoeft ook niet, maar ze kan zo wel mee kamperen
  dan loopt ze wel lekker rond en vangt aangelijnd en wel soms
  weleens een muisje.Met onze vorige poes konden we wel goed
  wandelen aan de lijn, die vond alles prima.
  Hier is het de hele dag al grijs en miezerig weer, kun je wel
  een sjaal gebruiken, mooie kleuren heb je gekozen!
  Fijne week,Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze vorige poes had heel wat bekijks als ze aangelijnd mee liep. Als ze in de rugzak zat, en wij begroetten mensen die we tegen kwamen, deed zij dat ook. Haha, dan miauwde ze, en wat keken mensen dan raar op! Eigenlijk altijd positieve reacties, oh wat leuk, de poes is mee! Maar 1 keer iets vervelends mee gemaakt, we zaten even op een bankje, onze vorige poes lag bij onze voeten, toen een loslopende Duitse Herder aan kwam hollen, rechtstreeks op onze poes af. Ik tilde poes op en probeerde haar in de rugzak te krijgen, Sanne hield de hond tegen (ze is klein maar dapper!). We vroegen de mevrouw die bij de hond hoorde om haar hond terug te roepen, ze ging voor ons staan en begin te schelden dat het echt .... was om een poes mee te nemen naar het bos. Het vergde nogal wat overredingskracht om haar zover te krijgen dat ze met de hond verder liep. Mijn handen lagen flink open, want poes wilde niet in de rugzak maar de hond aanvallen, en ik hield haar vast dus ze probeerde zich los te krabbelen.

   Verwijderen
 3. Met mijn eerste poes ging ik ook regelmatig een blokje om.
  Niet aan een lijntje, ze liep een meter of 3 voor me uit.
  En hield me goed in de gaten.

  Ik denk dat ik mijn grote dikke poes nu niet in een rugtas krijg.
  Als ik met haar naar de dierenarts ging toen ze nog klein was ging ze, in een gewoon rugzakje, op mijn buik mee op de fiets.
  Koppie door het gat, vond ze prachtig.
  Later vond ze dat niet leuk meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n tas heb ik nog nooit gezien, ik zie wel regelmatig poesen aan een riempje meelopen....
  Wat is je sjaal mooi geworden, de kleurencombi met je jas is erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ik was blij verrast hoe het garen (dat ik al in voorraad had) precies dezelfde kleur bleek te hebben als mijn jas.
   We hebben jaren geleden al een ander soort tas gekocht, toen was onze Teckel een pup en gingen we op vakantie in Oostenrijk. Zo konden we heerlijk in de bergen wandelen, zonder het te zwaar zou worden voor zo'n pupje. Die tas hebben we ook voor onze vorige poes nog gebruikt.

   Verwijderen
 5. Wat een wisselend weer hebben we, maar dat is ook wel weer leuk. En als het zonnetje schijnt, dan moeten we het er van nemen hè...
  Mooie sjaal, de kleuren zijn ook zo prachtig bij elkaar.
  Ik wilde wel dat mijn poezen ook zo mee wilden... gezellig toch!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, onze poezen vinden het heel gezellig om mee te gaan. Maar wij hebben dan ook echt van die knuffelaars. Ik ken ook wel poezen die niet eens hun baasje komen begroeten bij thuiskomst, die zullen vast niet mee willen bij het wandelen. Vandaag hier ook weer prachtig weer, in de pauzes op het werk lekker buiten in het zonnetje gezeten!

   Verwijderen
 6. Dat lijkt me zo gezellig dat je de poes mee uit wandelen kunt nemen. Hier in de buurt is een poes die af en toe een stukje met me meeloopt. Ook zo'n leuk beest.
  Je hebt een mooie sjaal gemaakt, mooie kleuren die goed passen bij je jas. Ik heb al een paar maal een driehoeksjaal gemaakt met het patroon van Mariehttp://bijmarie.blogspot.com/2013/10/omslagdoek_12.html
  Met 5 bollen Royal van de Zeeman heb je een heerlijke warme sjaal. Maar er zijn zoveel leuke patronen te vinden op internet en we gaan vast wel eens zien wat voor moois je gemaakt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de link, dat vind ik een erg leuk patroon! Zet ik op het lijstje van opties, wie weet gaat die het worden.
   Het is absoluut gezellig als onze poes mee gaat. Ik was altijd een echt hondenmens. Van poezen zag ik alleen maar dat ze krabben, of je negeren en totaal hun eigen leventje leiden. Daar houd ik niet van. Maar inmiddels weet ik dat lang niet alle poezen zo zijn, en zijn we heel blij met onze poes. Ja, ik zou ook heel graag weer een hond in huis hebben, maar met de lange werkdagen die wij maken, is dat gewoon geen optie.

   Verwijderen
 7. Wat leuk dat op die manier jullie poes mee kan zeg!

  BeantwoordenVerwijderen