Volgers

woensdag 18 november 2020

nieuwe jas...nieuwe shawl

Nee, mijn trui is nog niet af, en mijn sokken ook niet. Maar dat zijn allebei breiwerken, en ik heb het liefst 3 projecten op de naalden: 1 paar sokken, 1 breiwerk en 1 haaknaald. Zo kan ik afwisselen, oppakken waar ik op dat moment zin in heb. Bovendien kan ik door de fibro soms niet breien, maar wel haken. Bezig zijn met mijn handen is goed voor het behoud van mijn fijne motoriek, en tegelijkertijd vind ik het heel ontspannend werken. En die ontspanning kan ik goed gebruiken naast de hectiek op het werk.

Het is niet alleen maar kommer en kwel op mijn werk hoor, gelukkig niet! Gelukkig zijn er veel mensen die (zonder te mopperen) een mondkapje opzetten, en een mandje of karretje meenemen de winkel in. Want dat is weer opnieuw ingesteld.
En mensen die blij zijn met je hulp, met het meedenken, en het oplossen van problemen. Zo kwam begin deze week een ouder echtpaar aan de balie. Ze hadden lekkage gehad, en daardoor waterschade op de vloer. Ik bekeek met ze welke vloer ze nu zouden willen, adviseerde over welke ondervloer daarbij nodig was, maakte een offerte op voor hun verzekering, en bracht ze in contact met het klussenbedrijf dat deze klus voor ze gaat uitvoeren. Zo leuk om ze een paar dagen later helemaal blij terug te zien, de verzekering had groen licht gegeven, de materialen konden besteld worden, en binnenkort zitten ze er weer netjes bij.
De dankbaarheid die je van zulke klanten krijgt, maakt veel goed. 

Okay, terug naar de foto bovenaan. Dit zijn allemaal sokkenwolletjes. Het rode gebruikte ik al eens in een zomertop, maar dat vond ik niet mooi, en ook niet praktisch (de wol is niet dik maar wel warm, dat is niet handig in een zomertop). Het lichtgroene garen scoorde ik ooit in een zak met diverse bollen, in de kringloop. Waarschijnlijk ergens in 2018 of 2019, in 2020 heb ik geen kringloopwinkel meer bezocht. Deze kleur zit toevallig ook in de bol Lana Grossa Meilenweit.
De kleuren passen prachtig bij de kleur van mijn nieuwe winterjas. Ik had al jaren en jaren dezelfde winterjacks, en die was ik echt helemaal zat. Naar een kledingwinkel gaan en jassen passen? Nee, dat zie ik niet zitten in deze tijd. Dus ging ik online op zoek. Dat is lastig, qua model wist ik precies wat ik wilde, maar een kleur op een scherm uitkiezen, blijft lastig. Ik heb er een aantal besteld, en deze ene was precies zoals ik hoopte! 

Dit weekend begon ik met haken. Ik twijfelde nog over het model, een omslagdoek, of zo'n schuin toelopende shawl leek me best wel leuk, maar daar heb ik waarschijnlijk niet genoeg garen voor. Gewoon een stuk of 40 steken opzetten en dan streepjes gaan haken? Nee, ik wilde de strepen in de lengte, niet in de breedte. Ik zette heel veel steken op, zodat de shawl lekker lang wordt.

Het was een heerlijk werkje om te doen, en de shawl was af voordat ik er erg in heb. Ik heb gewoon de Lana Grossa helemaal opgehaakt, er is nu van de beide effen kleuren nog wat garen over. Misschien nog een randje haken aan de kopse kanten? Misschien franjes eraan? Daar denk ik nog even over na, heb de tijd, want het is nog geen winter buiten!


4 opmerkingen:

 1. Lekker fleurig, mooi!
  Goed idee om in de lengte strepen te doen, heeft toch weer een ander effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wordt erg leuk zo. Mooie kleuren.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen