Volgers

donderdag 5 november 2020

gevolgen van Corona

Hm, niet echt goed te zien, maar dit was vanmorgen om 10 uur, het zonnetje scheen erop en toch waren deze bladeren nog voorzien van een vrieslaagje. Het is koud geweest vannacht, hier in het Noorden.

Het is en blijft rustig hier op mijn blog. En dat komt doordat het alles behalve rustig is op mijn werk. 

Zoals de meesten van jullie wel weten, werk ik in een bouwmarkt. Het positieve in deze onzekere tijden door Corona, is dat mijn collega's en ik ons geen zorgen hoeven te maken over het behoud van onze banen en inkomsten. En dat zijn we ons echt goed bewust hoor. 

Het negatieve is, dat de mensen steeds kortere lontjes krijgen. Waarom zoveel onbegrip, en waarom die agressie naar winkelpersoneel? Wat wij naar ons hoofd krijgen, en waar wij voor worden uitgemaakt, is gewoon bizar! Als dit het nieuwe normaal is, wil ik geen deel meer uitmaken van onze samenleving.

Het vreet energie om de hele dag de ballen in de lucht te houden, je een slag in de rondte te draaien, en allerlei verwensingen te incasseren. Mijn werk is heel leuk, maar nu wordt het vaak overschaduwd.

 Ik handwerk echt nog wel, die ontspanning is broodnodig, maar op een heel laag tempo. Als ik weer iets af heb, zal ik het jullie hier laten zien hoor. Tot die tijd blijft het waarschijnlijk een tijdje stil.

5 opmerkingen:

 1. Het is een moeilijke tijd en helaas vertonen toch veel mensen onredelijk gedrag. Succes met je werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer en eigenlijk onbegrijpelijk dat mensen zich afreageren op winkelpersoneel. Mijn jongste dochter is student en heeft een bijbaan in een slagerij. Ook zij is soms perplex over wat mensen naar haar hoofd slingeren. Ook seksueel grensoverschrijdende opmerkingen van mannen. Maar er zijn ook veel vriendelijke mensen en mensen die blij zijn met haar advies. Daar houdt ze zich aan vast. Ik hoop dat jij dat ook kan. Ik snap wel dat de continue drukte die jullie hebben ook niet echt helpt. Tijdens je werkdag moet je toch ook weleens momenten hebben dat je bij kan komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is gewoon bij de gekken af hoe achtelijk mensen zich soms gedragen. Ik verbaas me daar steeds meer over en kan me goed voorstellen hoe lastig het is als je daar de hele dag in moet werken. Veel sterkte daarmee en hou vol. En laat ons alsjeblieft weer mooie handwerkprojecten zien. Daar worden we, althans ik, erg blij van! Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier in de Achterhoek zag ik gisterochtend toen ik ging hardlopen inderdaad ook zo'n vrieslaagje!

  BeantwoordenVerwijderen