Volgers

donderdag 8 oktober 2020

tussendoor een paar sokken

 

Tja, de vaste lezers weten het: ik ben niet iemand om stil te gaan zitten. En als ik zit, dan wil ik nog wel "ergens" mee bezig zijn.

Dus terwijl de trui lag te blocken, zocht ik wat restjes sokkengaren uit. en zetten een paar sokken op.

Donkerblauw gebruikte ik voor de tenen. Die breide ik met een dubbele draad, zodat de sokken niet snel gaten gaan vertonen als ik ze draag in mijn werkschoenen.

Daarna streepjes breien, met om de 5 naalden 1 naald donkerblauw. Streepjes breien gaat snel, je wilt steeds weer "nog 1 streepje voordat ik het werk neerleg". Het is een stuk minder saai dan gewoon recht-toe-recht-aan breien. Een kabeltje of zoiets vind ik leuk, maar niet op de voet, dat voel ik gewoon te goed als ik schoenen aan heb.

(de restjes die ik uitzocht)

Ik denk dat ik vandaag de speldjes wel kan verwijderen van de trui, en dan eens passen of ik nu wel de goede maat armsgat heb, of dat ik toch nog wat aanpassingen moet gaan maken.

Fijne dag allemaal!


6 opmerkingen:

 1. Wat ben je weer lekker bezig met wolletjes, het is er ook prima
  weer voor.Ik hoop, dat je trui nu beter past, de kleuren zijn
  prachtig gecombineerd.Die ronde passen vind ik erg mooi, maar
  mij staan ze jammer genoeg helemaal niet.
  Brei ze, ga ik ook doen!
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja lekker he, een paar sokken op de pennen. Ik mag ze ook zo graag ergens mee naar toe nemen, als ik met mijn moeder naar het ziekenhuis ga bijvoorbeeld. Dan is een groot werkstuk toch veel onhandiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind ik altijd knap, mensen die sokken breien. Ik deed het nog nooit. Lijkt me zo moeilijk en iets waarbij je veel te veel moet nadenken. :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat valt reuze mee hoor, echt het proberen waard. Als je bij de tenen begint, is het echt heel erg eenvoudig. Ik heb als eens een beschrijving van mijn patroon geplaatst, dat vind je hier:
   https://www.blogger.com/u/1/blog/post/edit/3599357579363205961/8924301107212272928 Oei, link werkt niet, nou ja, zoek even in het archief, blog van 15/01/2019. (Het is 1 van mijn meest gelezen blogjes)

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Ze liggen nu weer even aan de kant, ben eerst verder gegaan aan mijn trui.

   Verwijderen