Volgers

donderdag 26 maart 2020

Diamond Duality

Soms is de binnenkant van een sok bijna net zo mooi als de buitenkant. De foto is niet heel scherp zie ik nu, maar dit is de binnenkant van het been van 1 van mijn nieuwe sokken:

En zo zien ze er aan de buitenkant uit.

De sokken van de eerste ronde in de Sock Madness. Ze heten Diamond Duality.
Ik vind het een erg leuk patroon om te breien, door die ruitjes gaat het heel snel, en wordt het geen moment saai. Een klein gedeelte effen breien op de voet is dan helemaal niet erg, en is wel een mooie onderbreking, vind ik.

Alleen zijn deze sokken topdown gebreid, dus van het boord naar de teen, en daar houd ik niet van.
Want de tenen worden dan (naar mijn mening) nooit heel mooi.
Ze zijn dichtgenaaid met de kitchener stitch, en dan lijkt het helemaal gebreid, maar het blijven rare hoekige tenen, vind ik.

Het ruitjespatroon ga ik vast nog wel eens gebruiken, maar dan gewoon in sokken die ik vanaf de teen brei. Het lijkt me ook een heel erg leuk patroon om met restjes te breien, elke rij ruitjes weer in een andere kleur.

Nu lekker naar buiten, de zon in, die witte benen kunnen wel wat zonlicht gebruiken!

11 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Eigenlijk is dat ook een beetje zo. Ik brei altijd maximaal 3 steken in 1 kleur, dan de draden om elkaar heen slaan, en dan pas verder breien. Zo voorkom je lange draden waar je teen in blijft steken als je de sok aantrekt. Bovendien wordt de buitenkant daardoor veel mooier, elke steek staat dan duidelijk recht in het breiwerk. Ik vind het heerlijk om met meerdere kleuren te breien.

   Verwijderen
 2. Mooie sokken hoor! Prachtig patroon. En zo'n patroon breien lijkt altijd harder op te schieten dan een paar effen sokken vind ik. Ik ben benieuwd naar je volgende sokken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal met je eens, je wilt steeds nog een paar naaldjes breien, benieuwd naar hoe het wordt, en dan heb je opeens alweer een heel stuk gebreid. Nog geen idee wat de volgende sokken worden, het bonuspatroon heb ik wel ontvangen, maar dat is in 1 kleur met een patroon van blaadjes, leuk, maar niks voor mij.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Dank je wel! Ik ga de tenen toch nog een stukje uithalen, ze zijn net iets te lang voor me, maar dan wil eerst op zoek gaan naar een teen die ook echt mooi vind. Mijn voorkeur is toch om vanaf de teen te breien.

   Verwijderen
 4. Grijns, ja dat had ik al door 😁😁😁

  BeantwoordenVerwijderen