Volgers

zondag 22 maart 2020

nieuwe sokken

Vorig jaar deed ik voor het eerst mee aan de Sock Madness.
Ik vond het mee doen ontzettend leuk en leerzaam, maar....
Als je aan de wedstrijd deelneemt, moeten je gebreide sokken aan bepaalde eisen voldoen.
Uiteraard moet je het patroon precies volgen, maar ook moet je een minimale maat breien. 
De kleinste maat is ongeveer schoenmaat 38. Zo groot zijn onze voeten niet! Dus bleef ik zitten met mooie sokken die niemand paste.
Vooraf had ik bedacht dat ik die sokken na de wedstrijd een stukje zou uithalen, en passend maken.
Maar ik verloor helemaal het plezier in sokken breien. Tja, dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van zo'n wedstrijd. Ik zou dit jaar daarom niet mee doen. Zou!

Want tijdens de maand februari kun je je aanmelden. En dan worden er een paar patronen beschikbaar gesteld, die je alvast kunt gaan breien, zogeheten opwarmsokken. En eentje daarvan vond ik wel erg mooi. Zou ik dan toch?

Ja, ik besloot om toch weer mee te gaan doen, maar dan als cheerleader. Dat betekent dat je niet wordt ingedeeld in een team voor de wedstrijd, maar dat je buiten de wedstrijd om toch deelneemt.
Je krijgt de patronen, en je kunt dus tegelijkertijd met al die anderen dezelfde sokken gaan breien, zonder de druk die de wedstrijd oplegt.
Inmiddels is de wedstrijd van start gegaan. Wat een leuk patroon! Ben ik blij dat ik toch besloot om mee te doen! Dit is een patroon wat ik wel vaker wil gebruiken, het is ook heel erg goed te gebruiken als je allerlei restjes erin wilt verwerken. Ik houd nu eenmaal van breien met (veel) verschillende kleuren.
En weet je, ik ben heel blij dat ik ervoor koos om cheerleader te zijn. Gisteren begon de dag hier in het Noorden bewolkt, pas in de loop van de middag brak het zonnetje door. Sanne en ik zijn toen heerlijk in de tuin aan de slag gegaan. Oude bloemstelen en onkruid weghalen, en plannetjes maken voor hoe we het willen gaan aanleggen. Als ik in de wedstrijd had gezeten, zou ik misschien liever aan de sokken zijn verder gegaan. Die tijdsdruk is er nu niet. Zolang je maar je sokken af hebt voordat de volgende ronde begint, blijf je de patronen ontvangen. En kun je dus meedoen met weer een volgende uitdaging. Want dat is wel heel leuk, je breit patronen die je zelf misschien niet zo gauw zou uitkiezen. En kom je ergens niet uit, dan is er een hele grote groep mensen die tegelijk met dat patroon bezig is, dus antwoord op een hulpvraag krijg je heel snel.

Vandaag is het zonnetje direct al gaan schijnen. We gaan straks eerst eens onze schuur leeghalen. We willen onze racefietsen gaan ophangen, zodat er wat meer ruimte op de vloer overblijft. En in de tuin is nog genoeg te doen, dus dat wordt fijn een dagje buiten. Ga ik vanavond wel weer eens verder aan de sokken, geen haast!

Ik wens jullie allemaal een fijne zondag! Wees verstandig, houd je aan de richtlijnen van het RIVM!
Werkende in een bouwmarkt heb ik de afgelopen week gezien en gehoord, hoe mensen die richtlijnen totaal negeren. Dat vind ik onbegrijpelijk. Want die zijn er niet voor niets. En als je zelf gezond bent en denkt dat je zo'n virusje wel aan kunt, denk dan op z'n minst aan je medemens, die wellicht door jou besmet zou worden, en minder weerstand tegen het virus heeft.

10 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig patroon deze sokken! Maar het lijkt me wel heel lastig om te doen al die omslagen om kleuren te verwisselen en dan met vier naalden. Petje af hoor. Heerlijk genieten in de tuin, lekker hoor.
  Ja idioot toch al die mensen die nu naar een bouwmarkt gaan als uitje en zich nergens wat van aantrekken met afstand houden en zo. Onbegrijpelijk. Fijne Zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik brei niet op 4 naalden, maar op 1 rondbreinaald. Ik vind met meerdere kleuren op 1 naald breien het leukste wat er is, effen kleur en dan "alleen maar" kabeltjes of zoiets, vind ik al gauw te saai om te doen.

   Verwijderen
 2. Wat een mooi patroon!!! Ik vind het knap dat je dit zo goed kan. Ik ben nog steeds bezig met to up sokken. Schiet niet op. Het lukt wel maar ik kan maar één klein poosje achter elkaar breien. Zonder dat ik last krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap? Waarschijnlijk een kwestie van veel doen. Weet je, toen ik net 16 jaar was kwam ik door een sportblessure verplicht tot stilstand (ik was altijd bezig, met allerlei sporten). Ik liep met krukken, en een ingezwachtelde enkel, van de bank naar een eettafel was 5 keer hinken op mijn rechterbeen. Ik hield van lezen, maar niet van stil zitten, en zodoende ben ik toen gaan breien en haken en borduren. In die tijd waren wijde truien met allerlei kleurvlakken in de mode, ik heb heel wat van die truien gebreid, vond het superleuk om te doen, en toen heb ik die techniek waarschijnlijk aangeleerd. Kan het me niet herinneren dat ik er moeite mee had, eerlijk gezegd, maar het is al lang geleden (ben nu 54).

   Verwijderen
 3. Prachtig patroon.

  Ik blijf zo veel mogelijk thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon is prachtig, en dat ga ik zeker vaker gebruiken, ook prima te gebruiken om restjes op te maken. Maar het patroon van de sok geeft veel mensen problemen. Nu brei ik veel liever vanaf de teen, dus zal er bij toekomstige sokken mijn eigen model bij hanteren.
   Verstandig om zo veel mogelijk thuis te blijven! Ik zou willen dat iedereen dat deed. Ik was dit weekend vrij, en heb samen met mijn dochter en de poes beide dagen in eigen tuin doorgebracht. Heerlijk met dat zonnige weer!

   Verwijderen
 4. Ik ben helemaal wèg van deze mooie sokken, Anje! Wat zijn dat beauty's...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik vind het een superleuk patroon wat je inbreit, dat ga ik absoluut vaker gebruiken. Maar dan wel sokken vanaf de teen gebreid, want topdown vind ik altijd zulke lelijke tenen opleveren.

   Verwijderen
 5. Mooie sokken, gave kleurencombi. Denk dat het een goed idee was om niet actief mee te doen aan de wedstrijd, lekker je eigen tempo aanhouden.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt helemaal gelijk. Ik heb de afgelopen dagen niet zitten breien, vanavond pas weer wat gebreid, en 1 sok is af, de ander moet ik de voet nog van breien. Ik heb geen idee hoe ver ze in de wedstrijd zijn, als ik mijn sokken af heb, ga ik wel eens kijken of ik ook tijdens de 2e ronde mee kan breien. En of ik dat dan wil, want ik ga geen sokken breien als ik het patroon niet leuk vind.

  BeantwoordenVerwijderen