Volgers

zondag 10 november 2019

een stralende dag!



Is het bij jullie ook zo'n stralende dag? Vanaf zonsopgang schijnt de zon hier, vanmorgen kwamen er nog wat wolkjes voorbij, maar de hele middag is de lucht alleen maar blauw!

Natuurlijk heerlijk weer om een wandeling te maken, lekker door het bos vlakbij.
Maar, ik geniet vandaag van nog iets heel anders: de was!
Door hard te sparen, en heel zuinig te leven, is het me gelukt om genoeg te sparen, zodat ik een wasmachine kon kopen. Yes, niet meer hoeven wassen op de camping!
Buiten dat dat niet heel handig meer was, nu ik in mijn eigen huisje woon, het was ook gewoon ontzettend duur!
Ik betaalde 6 euro voor een wasmuntje, en volgens mij was het een 5kg-wasmachine, dus heel veel
tegelijk wassen was er niet bij. Tja, dan is zo'n wasmachine natuurlijk snel terug verdiend!

Ik had al een tijd terug uitgekozen, welke wasmachine ik zou willen kopen. Toen moest ik eerst nog het aankoopbedrag bij elkaar zien te sparen (en graag nog wat over houden als buffer!), en ondertussen hield ik in de gaten of de wasmachine ergens in de aanbieding kwam. Want ik wilde natuurlijk graag gebruik maken van zo'n kortingsactie. En dat is gelukt!

Nu ben ik de blije eigenaar van een wasmachine. En vanmorgen ging de eerste was van vandaag er al vroeg in. Heerlijk, de was buiten kunnen hangen in de zon. Inmiddels is de 4e was van vandaag bijna klaar met draaien. Tja, ik had maar even de was opgespaard, zonde om nog weer nieuwe muntjes te kopen. Kleding, hand- en baddoeken, beddengoed en ook een was met mandjes en plaids van poeslief, die waren al een paar weken niet aan de beurt geweest.

Dubbel genieten dus van de zon vandaag, want de was kan lekker buiten drogen, maar doordat de zon op mijn zonnepanelen schijnt, kost het me ook nog eens weinig stroom om de wasmachine zijn werk te laten doen!
Of het allemaal droog zal zijn vanavond?  Ik denk het niet. Een deel is al droog, een deel zal nog wel drogen, en wat uiteindelijk nog vochtig is, hang ik vanavond op zolder. Een heerlijk warme, droge zolder, waar de vorige bewoner ook al waslijnen had hangen. Daar droogt de rest van de was wel verder.

Hoe is jullie zondag?

14 opmerkingen:

  1. Hier hebben we ook heerlijk gewandeld, nog even profiteren van het schitterende weer. Wat fijn dat je weer een wasmachine hebt. Heerlijk de was buiten drogen, als het kan doe ik dat ook :) Ik heb trouwens geen droger, maar ook een kamer waar ik makkelijk de was kan drogen en een raam open kan zetten. Best duur toch, zo'n wasmunt! 4 wassen, dan heb je vandaag al € 24,- bespaard :) Veel plezier van je wasmachine en alvast een fijne avond, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, alleen vandaag al 24 euro in mijn zak gehouden, dus de wasmachine is snel terug verdiend!
      Jij ook een fijne avond!

      Verwijderen
  2. Ook gewassen en gestreken, geschreven en gewandeld en nu ff helemaal niks. Fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt als een fijne zondag, en nu genieten van je avond!

      Verwijderen
  3. Wat zul je je blij voelen met alle gemakken, die je nu weer
    in een "normaal" huis ervaart.
    En geen lekkerder schone was dan een die buiten gedroogd heeft,
    voor mij ook geen droger hoor.
    Fijne avond, Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, dingen die andere mensen als heel normaal ervaren, zijn voor ons bijzonder. En dat is dan op een vreemde manier ook wel weer mooi, je waardeert dingen die een ander niet ziet. Ach ja, wie het kleine niet eert...

      Verwijderen
  4. een buffertje voor nieuwe aankopen is echtnodig.. ik heb altijd 1000 euro ervoor.
    want meestal als je iets aanschaft is het een paar dingen tegelijk.. zoals als jij nu waarschijnlijk ook doet.. wasmachine en gasfornuis etc.
    lenen en op afbetaling doe ik NOOIT, daar heb ik een gruwelijke hekel aan. liever zonder dan dat.
    de was gaat bij mij in de droger en op stoelen naast de verwarming daar mijn tuin schaduwrijk is.. ben immers volledig omringt door huizen van 4 of 5 verdiepingen... en door de vele regen van afgelopen tijd is het nog steeds zompig.
    plek om waslijnen binnen te hebben , heb ik niet.. kamer is 5x5 en mijn slaapkamer 5x3 en het reservekamertje van 3x2 is in gebruik bij mijn kamerbewoner..dus een droger is noodzakelijk hier!
    elektrische apparaten koop ik nooit de goedkoopste maar die daar net boven zit.. misschien is het geluk, maar ikdoe altijd minimaal 15 jaar met alles.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lenen? Nooit,dan liever zonder, als je daaraan begint is het einde zoek, denk ik. Ik zou er ook heel onrustig van worden, ik wil geen schulden. Een buffer is echt voor iedereen noodzaak (vind ik) want iedereen heeft wel iets wat direct vervangen moet kunnen worden als het stuk gaat. Ik heb een heleboel dingen niet, zoals een vriezer, vaatwasser, magnetron maar die zijn ook niet (direct) nodig. Ik wil nog wel graag een droogmolen, de pijp in de grond zit er nog van vorige bewoners. Dat is een volgend spaardoel.

      Verwijderen
  5. Herkenbaar.
    Mijn wasmachine was zieltogend toen ik verhuisde, dus liet ik hem achter.
    Ik kreeg van vrienden een wasmachine die jaren ongebruikt in de schuur had gestaan, die ging binnen een jaar terziele, iedere keer drijfnatte was.
    Kocht twee maanden geleden in een B keus winkel een wasmachine met een kras, maar die bleek toch niet helemaal in orde, dus weer natte wassen.
    Maar ik kreeg toen ik belde zonder problemen binnen 24 uur een andere, duurdere, zonder bijbetaling.
    Die loopt als een zonnetje.
    Enige minpunt is dat ie 7kg aan kan.
    Dat is voor een één persoonshuishouden erg veel.
    Maar hoe heerlijk is het dat zelfs een dikke spijkerbroek de volgende ochtend al droog op zolder aan de lijn hangt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zag in kringloopwinkels ook wel wasmachines staan, maar durfde daar toch niet mijn geld aan uit te geven. Ze zijn dan wel getest, maar alleen of ze draaien, niet op of ze ook een beetje centrifugeren, en ze zijn zeker niet A+++ dus ze verbruiken (veel) meer water en stroom dan een nieuwe.
      Niet alle was werd buiten droog, maar vanavond heb ik de laatste dingen droog van de waslijn op zolder gehaald!

      Verwijderen
    2. BKeus is geen tweedehands.
      Het zijn bv machines die bij het transport schade hebben opgelopen.
      Een kras of een deukje.
      Soms zelfs alleen dat de verpakking er af is.
      Ik heb een A+++ met oa ecostand, 50% snel was en 20min opfriswasje.
      Hij weegt de was en past daar het waterverbruik op aan.
      Met garantie.
      Maar wel 150€ goedkoper.

      Verwijderen
    3. Ja weet ik hoor, en die heb ik ook een hele tijd in de gaten gehouden, maar wat er voorbij kwam waren machines die met korting, duurder waren dan de machine die mijn voorkeur had. Zeker de moeite waard om in de gaten te houden, een krasje of zoiets maakt mij echt niet uit.

      Verwijderen
  6. Hier in de Achterhoek was de zaterdag een stralend zonnige dag. Heerlijk. En wat goed dat je een wasmachine bij elkaar hebt gespaard.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben er ook blij mee dat het me gelukt is de machine bij elkaar te sparen. En dat ik van nature consuminderaar ben, ik heb er lol in om uit te vogelen hoe ik het beste met mijn centjes uit kom, lijkt me zo vreselijk als je van nature een big spender bent!

      Verwijderen