Volgers

vrijdag 29 november 2019

DIY donderdag

DIY donderdag, die heb ik niet van mezelf hoor, die kwam ik tegen bij Marie-Louise.
Ze ergert zich aan Black Friday, en besloot om er maar gewoon een creatieve donderdag tegenover te zetten. En gelijk heeft ze!
Echt, wat een flauwekul is die Black Friday. Overgewaaid uit Amerika, maar dan wel aangepast. Want kortingen tot 90% op elektronica ben ik in al die aanbiedingen nog niet tegengekomen.

Wat heb ik te doen met mijn collega's die nu aan het werk zijn! Vandaag hebben we 20% korting op (vrijwel) alles. Knap balen als er dan, zowel in de winkel als online, een storing is! Die was rond half 10 wel opgelost, maar vervolgens duurt het dan nog ongeveer een uur, voordat de kortingen automatisch werden verwerkt. Balen zeg! (en als je nu denkt, hoe weet ze dat als ze zelf niet aan het werk is? nou, we hebben een heuse "management-app", dus ook op vrije dagen blijf ik geïnformeerd😉)

Ik heb me gisterenavond lekker aangesloten bij Marie-Louise, en heb de tochtrol afgemaakt. Of toch niet?
Ik legde de delen eerst even op hun plek, ze overlapten elkaar een klein beetje, prima, want als ik ze vul wijken ze iets uit elkaar.
Ik vulde de delen, haakte ze aan elkaar, en argh! Het werd toch iets te breed. Weer los gehaald, en toen 1 deel een stuk haakwerk uitgehaald, en weer aan elkaar gezet.
Nu past het wel, sluit supergoed af, maar je ziet een naadje, waar ik ze aan elkaar haakte. En dat naadje zit niet in het midden! Ja duh, lekker belangrijk, denk je misschien? Ja, voor mij wel, ik haakte niet voor niets 2 gelijke delen, ik heb nu eenmaal iets met symmetrie.
Nu kan ik er natuurlijk in het midden een breed lint omheen doen, zie je die naad niet meer.
Nee, dat vind ik niks! Dus, het naadje maak ik weer los en dan haak ik de delen weer even lang, en ga ze niet dicht haken maar naaien dit keer, dat moet onzichtbaar kunnen. Ik zal jullie niet vermoeien met verdere foto's daarvan, dat werkje pak ik in het weekend wel op of zo, voor nu ligt 'ie prima, en hij doet zijn werk, daar gaat het tenslotte om.

Iedereen alvast een fijn weekend, en laat je niet gek maken door Black Friday aanbiedingen, heel veel van-prijzen zijn fake, alleen als je al iets op het oog had, het zeker op korte termijn wilde gaan kopen en het vandaag een stuk goedkoper is, doe je er verstandig aan om gebruik te maken van zo'n actie!

14 opmerkingen:

 1. Ha ha zelfs in de pop up store met verkoop tweedehands artikelen voor het goede doel hadden ze black Friday. 4 artikelen kopen en de 5 de gratis. Ik had 4 dingen. Wilt u geen 5 de? Nou nee dat wilde ik niet. Mijn 4 de artikel was iets van 25 cent. Ik ga niets er bijnemen om het goedkoopste gratis te krijgen.
  Ik had trouwens wel gloednieuwe laarzen voor 3 euro. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelijk heb je, alleen maar bestellen omdat het gratis is, onzin. Nu kan een ander plezier hebben van dat 5e artikel, en levert dat nog iets op voor het goede doel. Wow, 3 euro voor gloednieuwe laarzen?! Dat is geluk hebben! Is dat een lokaal goed doel, of is het een landelijke website?

   Verwijderen
  2. Het was gewoon in ons dorp. Niet on line.

   Verwijderen
  3. Zoiets mogen ze van mij ook wel in ons dorp organiseren!

   Verwijderen
 2. Hey Anja,
  Wat is je tochtrol leuk geworden.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, ik ben anti black friday... Uit protest vandaag naar geen enkele winkel geweest! Zijn ze nou helemaal betoeterd... mensen bewegen om nog meer spullen te kopen..
  Net als jij zijn wij voor hergebruikt en creatieve oplossingen!
  En wat heb je dat weer leuk bedacht, die tochtrol...
  Ik heb gelachen om dat naadje net niet in het midden. Maar als het je stoort, dan is het idd beter om het te verhelpen!
  Fijn weekend verder...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bezig, als we nou allemaal stoppen met die Black Friday aankopen, stopt het vanzelf. Maar ik denk niet dat we het nog krijgen terug gedraaid.
   Lachen mag hoor, doe ik zelf waarschijnlijk nog het hardst, ik heb gelukkig genoeg zelfspot. En weet je, ik heb er nog niets aan gedaan (moest vandaag werken) en overweeg het gewoon maar eens aan te kijken of het me nu echt stoort. Aanpassen kan altijd nog.

   Verwijderen
 4. Ik vond de aanbiedingen van Black Friday tegenvallen. En dan was het ook nog zo druk overal. Niks gekocht gisteren dus (nou ja wat boodschappen maar dat had ik sowieso gedaan)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons in de winkel was het ook superdruk geweest. En dat terwijl we 20% korting hadden op (vrijwel) alles, iets wat we een paar keer per jaar in ons filiaal organiseren, dus niet iets waar men maar eens per jaar van kan profiteren.

   Verwijderen
 5. Niets gekocht gisteren want als je niets nodig hebt hoef je ook niets te kopen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind je het heel erg dat ik even hard moest grinniken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, helemaal niet, moet ik zelf ook. Zoals ik hierboven schreef, ik laat het even zo, hij ligt niet in het zicht, dus ik zie dat ding alleen maar als ik de bijkeuken in loop en weer terug. Misschien stoor ik me er niet eens aan?! We gaan het zien.

   Verwijderen