Volgers

dinsdag 24 oktober 2017

veel projectjes

De herfstvakantie is begonnen, hier in het noorden van het land. Het weer is helaas een stuk minder dan vorige week, toen midden- en zuid Nederland herfstvakantie vierden.

We hebben net onze vitamientjes naar binnen gewerkt, een appel, een banaan, een peer en 4 mandarijntjes
 sneed ik kleine stukjes
 en vervolgens in de blender, dan krijg je een heel gezond drankje:

Dochter is deze week ook vrij van haar opleiding. Zelf werk ik 3 dagen, dus genoeg vrije tijd over.
Vanmorgen eerst samen de noodzakelijke huishoudelijke taakjes gedaan, nu lekker met onze handwerkjes op de bank, GEZELLIG!

Ik heb meestal niet heel projectjes tegelijk op de naalden staan, daar houd ik gewoon niet zo van.
Dochter heeft rustig 25 projectjes liggen, en dan heb ik het alleen over haakwerkjes, want alle teken- en schilderprojectjes zijn ontelbaar.

Wat ik nu op de naalden heb staan?
Deze trui was af, maar ik vond de mouwen te kort, en het onderste deel van de panden te ruim.
Panden heb ik uitgetrokken, het hele deel met de lichtste kleur. Inmiddels heb ik dat weer opnieuw gebreid, en nu ben ik de mouwen aan het verlengen. Krijg ik vandaag nog wel af.
Dit werkje ligt er ook nog. Een werkje op rechte breinaalden, en dat moet ik echt in heel kleine stapjes af breien, want ik kan maar heel kort achter elkaar breien met rechte naalden, door de fibro.
De 1e clue van de Mossy Way trui is ook af, dus wachten tot de volgende clue, volgende week vrijdag.

Ik houd van breien en haken, en heb altijd wel een brei- en een haakwerkje op de naalden staan.
Voor de nieuwe bank die wij kochten ben ik een dekentje aan het haken, daar volgen de foto's nog wel van.
En verder zocht ik deze week nog wat bolletjes uit mijn voorraad bij elkaar, om er een sjaal van te haken, voor bij een winterjack dat ik heb. Roze Adriafil Memphis (exact dezelfde kleur als de hoofdkleur van het jack), paarse Adriafil Luccico en paarse Scheepjeswol Soft fun.
Ik had er aanvankelijk ook deze bolletjes bij gepakt:
3 bolletjes Schachenmayer Cassiopeia, super zacht en fluffy, maar die kleuren toch net niet bij de andere paarse bolletjes. Ik denk dat ik van deze 3 bolletjes een lekker warm colletje ga maken, ik ben een koukleum en heb al gauw een koude nek, dus zo'n colletje komt goed van pas.
Nu alleen nog even bedenken of ik het ga haken of breien. Het lijkt me erg lastig om de steken terug te vinden als je dit soort garen gaat haken, met breien heb je dat probleem natuurlijk niet omdat de steken gewoon op de naald staan.
Nou, kan ik nog rustig over na denken terwijl ik verder ga aan de andere projectjes.

Oh ja, ik wilde jullie deze nog even laten zien:
Ik draag al sinds ik een tiener was een bril voor veraf. Een kleine 3 jaar geleden was ik ook toe aan een leesbril, en dus koos ik voor varifocus. Ik trof een nogal ongeduldige meneer, bij het bepalen van de sterkte. Ze zetten dan een glas voor je ene oog, en dan draaien ze daar aan, en moet jij aangeven of het dan scherper wordt of juist niet. Maar deze meneer draaide steeds heen en weer, zodat mijn ogen nauwelijks de tijd kregen om te focussen. Ook al vroeg ik hem dat wat rustiger te doen, het hielp niet echt. 
Over die bril ben ik nooit helemaal tevreden geweest, maar ik weet dat aan de varifocus, die ik voor het eerst had, en waarvan ik hoorde dat veel mensen er niet echt aan konden wennen.
Ik heb ook een zonnebril op sterkte, die kocht ik gelijk met de bril die vooraf ging aan de varifocus, dat zal zo'n 6 jaar geleden zijn geweest. Deze zomer viel het me op dat ik met die zonnebril de dingen scherper zag. Verkeersborden kon ik eerder lezen, en kentekens, bomen waren op afstand opeens scherp in plaats van een vaag groen geheel. Ik besloot dat het tijd werd mijn ogen weer eens te laten testen. En weet bleek? De bril die ik droeg had te sterkte glazen voor mij! Nu kan het natuurlijk zijn dat mijn ogen wat verbeterd zijn, maar ik denk toch eigenlijk dat mijn bril gewoon nooit helemaal goed is geweest voor mij.
Het scheelt maar een kwart bij beide ogen, zowel voor veraf als voor dichtbij. Er was een aanbieding, en ik kon daarom 2 monturen uitkiezen, en de 2e bril is helemaal gratis. 
Leuk, nu kan ik afwisselen, een beetje afhankelijk van welke kleding ik draag. En ik hoop dat mijn ogen stabiel blijven, dan zal ik de komende 5-6 jaar geen nieuwe bril meer hoeven kopen. 
Ik heb bewust gekozen voor kunststof monturen deze keer, want mijn vorige bril was metaal met een gekleurd laagje erop, wat al heel snel op meerdere plekjes los kwam. Mij was verzekerd dat de kleur ingesmolten was in het metaal, maar het lag er dus gewoon op. 
De brillen dragen erg prettig, geen vleugeltjes meer op de neus, die zo in je neus drukken, maar in het montuur mee gevormde beugeltjes. En moest ik bij mijn vorige bril mijn hoofd altijd een beetje raar omhoog houden, wilde ik het beeldscherm kunnen lezen, hoeft dat met deze brillen niet meer. Blijkbaar is dat varifocus inmiddels weer verbeterd.

Inmiddels wordt het hier in huis behoorlijk donker, het is pas kwart over 3 maar het regent. Ach, we zitten lekker op de nieuwe bank, handwerkje in de handen, poes op schoot (ze wisselt onze schoten steeds af, lol), genieten! 

2 opmerkingen:

  1. wat een leuke brillen! Fijn dat het weer rustiger is voor je ogen en je hoofd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel! Ja, rust is heel belangrijk!

    BeantwoordenVerwijderen