Volgers

donderdag 26 oktober 2017

Een sjaal gehaakt

 Dinsdag liet ik jullie een foto zien van 3 bolletjes garen, waarvan ik een sjaal wilde haken bij een winterjack dat ik heb. Het was een snel werkje, want diezelfde avond was de sjaal al klaar!
 Ik verzon zelf het patroon, vooral 1 vaste 1 losse, en dat steeds herhalen, en in het midden een streep van pufsteekjes. Daarbij haak je een paar stokjes in 1 steek, zonder de stokjes af te haken. De laatste keer doorhalen van de draad doe je niet, je haakt dan weer het volgende stokje, in dezelfde steek, weer niet afhalen enz. Ik haakte steeds 3 stokjes in 1 steek.
Op de foto met de bolletjes kun je zien dat er een klein glimmertje zit in het paarse Adriafil garen. Net genoeg om niet te kitscherig te worden maar de sjaal wel wat sjeu te geven.

Wat jammer toch dat ik de kleuren niet goed op de foto krijg, het jack en het roze garen zien er op de foto's paarser uit dan ze zijn, het is echt behoorlijk fel roze.

Gisterenavond ben ik begonnen aan een paar sokken voor mijn dochter. Leuk, voorheen wilde ze nooit handgebreide sokken, maar nu vroeg ze er zelf om. Ik gebruik een bol garen die we deze zomer kochten tijdens onze vakantie in Duitsland:
Lana Grossa Meilenweit Americano.

Voor mijzelf brei ik altijd stockinette socks, oftewel gewoon alle steken recht breien. Heel af en toe brei ik het been met een simpele x recht x averecht, maar de voet, daar wil ik geen afwisseling van steken in hebben, omdat ik dat gewoon niet prettig vind voelen in schoenen. Maar dochter houdt juist van sokken met kabeltjes e.d. erin. Dus koos ze een patroon uit:
Elementary Watson socks
Ben benieuwd hoe dat er uit gaat zien met dit garen. Voor zo'n patroon lijkt effen garen me beter, omdat je dan het patroon goed kunt zien, maar zo te zien heeft dit garen wel een langzaam verloop in kleuren. We zullen zien, kom gewoon nog eens een keertje hier buurten, en dan laat ik je zien hoe de sokken er uit zien.

Fijne dag allemaal!

3 opmerkingen:

 1. O, wat een ijver! Die sjaal heb je snel af hoor...
  En perfect bij je jas!
  Fijn weekend gewenst en groetjes v. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad , leuk effect met dezelfde steek overdwars. En wat ben je een snelle haakster. Ik heb er iets langer over gedaan... Een paar weken. 🙊

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel! Snelle haakster? Voor mijzelf voelt het helemaal niet zo, maar nu je het zegt, als dochter en ik samen op de bank zitten te haken, gaat het inderdaad een stuk sneller bij mij. Ach, tempo maakt niets uit, als je er maar plezier aan beleeft!

  BeantwoordenVerwijderen