Volgers

zondag 15 januari 2017

winterlandschap


Zo, ben ik even op mijn wenken bediend zeg! Gisteren schreef ik nog dat ik hoopte dat het zou gaan stoppen met sneeuwen, zodat we een lekkere winterwandeling zouden kunnen gaan maken. En dat ik dan graag zelf wat foto's wilde maken van de sneeuw.

Toen ik vanochtend de gordijnen open deed zag ik bovenstaand plaatje! Ja, dit is dus wat ik zie als ik nu naar buiten kijk. Ik hoef geen foto's meer van het www te gebruiken, ik heb er vanmorgen zelf heel wat gemaakt.

Takken van de laurierkers buigen helemaal door onder het gewicht van de sneeuw.

We hebben een vogelstandaard in de tuin staan. Daar hangen bakjes aan waar we voer en water in kunnen doen. Van een kunststof plantenbak hebben we een grote voerbak gemaakt, het afdakje is gewoon de bijbehorende schaal, die we onderstaandeboven hebben bevestigd. Zo blijft het voer droog bij regen- of sneeuwbuien.
Die standaard wordt nu druk bezocht. Vanmorgen landde er zelfs een duif bovenop.
Zij/hij heeft meer dan 5 minuten daar gezeten, om zich heen kijkend, loerend naar het voer.
Je kunt het niet zo goed zien, maar links van de grote voerbak zit ook nog een bakje bevestigd.
Daar ligt ook voer, zodat grotere vogels, die niet in die voerbak durven, toch kunnen eten.
Laatst heb ik er ook het eekhoorntjesvoer in gelegd.
 Uiteindelijk vloog de duif naar beneden, richting dat bakje links, maar het bleek toch te eng, dus belandde zij/hij op de grond.

Ik weet dat er veel mensen tegen voeren van wilde dieren zijn, maar ik vind dat wij in Nederland niet echt "wilde" dieren meer hebben. De dieren hebben zich aangepast aan hoe wij mensen de grond gebruiken, en wij mensen hebben de "natuur" ingericht in Nederland. Dus ik help de dieren graag om de winter goed door te komen. En in de zomer zitten de vogels heerlijk te badderen in het waterbakje.
Op dit moment zit een roodborstje lekker zijn buikje vol te eten op de bak links, terwijl koolmeesjes, pimpelmeesjes en mussen af en aan vliegen naar de overdekte bak.
De duif is inmiddels gevlogen...zonder iets te hebben gegeten. Er zal vast wel ergens anders iets voor haar/hem te vinden zijn. Wij hebben voor ons huis een overdekt terras, waar een picknicktafel staat.
Ik zou natuurlijk een bak voer op die tafel kunnen zetten, blijft het ook droog. Maar ik denk niet dat de duif het zou aandurven om zo dicht bij het huis te komen. Iemand nog een goed idee?

**herinnering voor mijzelf: vetbolletjes op het boodschappenlijstje zetten (die hangen we ook altijd aan de voerstandaard, maar ze waren op).

Ik wens iedereen een fijne, zonnige zondag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten